back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

31.3 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή Λιβάδι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης. Η φωτιά καίει δασική έκταση. Δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές. Σε 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε Κιλκίς. Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στην Οχθιά Αιτωλοακαρνανίας. Καλύτερη εικόνα η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Σουφλί.

Ριζικές αλλαγές στις υγειονομικές υπηρεσίες ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής. Με απόφαση του Νίκου Χαρδαλιά, 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού αλλάζουν θέση ενώ από τους επτά συνολικά διευθυντές, οι τρεις παύονται από τα καθήκοντά τους. Οι αλλαγές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τη δράση του κυκλώματος, στο οποίο εμπλέκονται δημόσιοι υπάλληλοι που εκβίαζαν καταστηματάρχες.

Έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος, συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο στις 10 το πρωί. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε το μεσημέρι πως “αν προκύψει ανάγκη στήριξης των πολιτών ή των επιχειρήσεων σε ενδεχόμενο υπέρμετρων αυξήσεων, το κράτος θα είναι εδώ”. Εκτίμησε πάντως πως “δεν βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο.

Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον «γονατίσει» από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διακινούνται στα ΜΜΕ, έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα. Αυτά ακριβώς δηλαδή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια στην οποία περιλαμβανόταν η θέσπιση συγκεκριμένου μηχανισμού αποτροπής της αισχροκέρδειας στις αγορές ενέργειας αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης .

Σε κλοιό καύσωνα έως και το Σαββατοκύριακο η χώρα. Για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εργάζονται σε υπηρεσίες, με έδρα περιοχές όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες από 40 βαθμούς Κελσίου και άνω, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας έως και την Παρασκευή. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, έως την Παρασκευή. Σε καθημερινή λειτουργία έως τις 7.30 το απόγευμα η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων. Ανοιχτές όλο το 24ωρο παραμένουν παιδικές χαρές και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι έως και την Κυριακή.

Στο Μιλγουόκι,ο Ντόναλντ Τραμπ για το συνέδριο του κόμματός των Ρεπουμπλικάνων. Την ίδια ώρα την εμπιστοσύνη της στο σχέδιο ασφαλείας της για το Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, εξέφρασε σήμερα η Μυστική Υπηρεσία των ΗΠΑ. 1.700 Αμερικανοί στρατιώτες θα συνδράμουν στη ασφάλεια του Εθνικού Συνέδριου.

Πυροβολισμοί από τρία διαφορετικά όπλα καταγράφονται στα ηχητικά ντοκουμέντα από την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ, τα οποία περιλαμβάνει η εγκληματολογική έκθεση του συμβάντος και έχει στη διάθεση του το CNN . Το ένα ανήκει στο 20χρονο δράστη. Σε ενότητα καλεί τους Αμερικανούς πολίτες ο Τζο Μπάιντεν σε διάγγελμά υπό το βάρος της δολοφονικής απόπειρας.

Εν τω μεταξύ ακυρώνεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, κάτι που λογίζεται ως μεγάλη δικαστική νίκη για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα έρχεται μετά από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του.

Συνεδριάζει αύριο στις δύο μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στα Γραφεία του κόμματος.

Συνεχίζεται η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Στην Άρτα ο υποψήφιος για την Προεδρία Χάρης Δούκας. Ακολούθως θα μεταβεί σε Αίγιο και Πάτρα. Χθες από τα Ιωάννινα, έστειλε μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατερίτσα της ΝΔ και δεν θα γίνει συμπλήρωμα.

Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας! Σπάστε τους μηχανισμούς τόνισε η επίσης υποψήφια Νάντια Γιαννακοπούλου ,στο πλαίσιο τηλεοπτικής της συνέντευξης στο Action 24.

Είμαστε με τους πολλούς, με τους μικρομεσαίους και επαγγελματίες που θέλει να εξοντώσει η κυβέρνηση δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης υποψήφιος πρόεδρος ΠΑΣΟΚ επισκεπτόμενος το Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

Για να χτυπήσεις τα καρτέλ χρειάζεται ανταγωνισμός και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επεσήμανε ο επίσης υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής.

Συζητήσεις διεξήχθησαν μεταξύ του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν με δύο υψηλόβαθμους Ισραηλινούς αξιωματούχους για το θέμα των διαπραγματεύσεων αναφορικά με την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ.

Στη συνάντηση ο Μπλίνκεν εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για τις πρόσφατες απώλειες αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να βάζει στο στόχαστρο μαχητές της Χαμάς, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις επιθέσεις σε αμάχους.

ΚΑΙΡΟΣ

Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική. Η Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα