back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Γιαννακοπούλου: Καλώ τους προοδευτικούς πολίτες να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους

Διαβάστε επίσης

«Θέλω να ενισχυθεί η συμμετοχικότητα. Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας! Σπάστε τους μηχανισμούς! Να μιλήσει η κοινωνία» τόνισε η Νάντια Γιαννακοπούλου υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο τηλεοπτικής της συνέντευξης στο Action 24.

Ερωτηθείσα για το πρόγραμμα της υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως θα καταθέσει ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο -όπως είπε-θα εκφραστούν με ενάργεια όλες οι θέσεις και οι προτάσεις που θέλει να πρεσβεύσει μέσα από τον αγώνα που δίνει για την αρχηγία του κόμματος. Και συμπλήρωσε: «Δεν θέλω να μιλάμε μόνο για την επικαιρότητα. Πρέπει να αναδείξουμε το όραμά μας για την παράταξη και κυρίως για τη χώρα». Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στην κοινωνία το τι διαφορετικό λέει ο κάθε υποψήφιος, αλλά και πώς θα το πετύχει, τι νέο φέρνει.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ θα χαράξει αυτόνομη πορεία ή εάν θα συζητήσει για μια συνεργασία με την ευρύτερη κεντροαριστερά η κ. Γιαννακοπούλου ξεκαθάρισε πως δικός της στόχος είναι η αυτονομία του ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να σταματήσει να έχει φοβικά σύνδρομα και να μην αλλάζει θέση ανάλογα με το τι κάνουν τα άλλα κόμματα, πρόσθεσε λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε να ετεροπροσδιοριζόμαστε».

Άφησε αιχμές στην ηγεσία Ανδρουλάκη για θολή θέση. Η κ. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στην αξία ανάδειξης μιας ξεκάθαρης φυσιογνωμίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς αυτή η φυσιογνωμία -όπως σημείωσε-το προηγούμενο διάστημα θόλωσε και ήταν κάτι που στοίχισε πολύ στο ΠΑΣΟΚ, καθώς απομακρύνθηκε από τις καταστατικές του θέσεις.

Δήλωσε, επίσης, πως ήταν η μόνη, η οποία από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη διαφοροποίησή της σε διάφορα σημαντικά θέματα που τελικά στοίχησαν στο ΠΑΣΟΚ, όπως η επιστολική ψήφος και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Σε ερώτηση αναφορικά με τις ευθύνες του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ απάντησε:

«Θεωρώ πως χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία να γίνουμε δεύτερο κόμμα και να αυξήσουμε σημαντικά τις δυνάμεις μας ». Ενώ λίγο πρόσθεσε πως οι ευθύνες βαραίνουν κυρίως την ηγεσία, διότι οι αποφάσεις παίρνονταν από κλειστό κύκλο γύρω από την ηγεσία. Τα όργανα δεν λειτουργούσαν. Ο κλειστός κύκλους αποφάσεων, η μη θεσμική λειτουργία του κόμματος και ο ετεροπροσδιορισμός στέρησαν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και την κατοχύρωση της δεύτερης θέσης.

Ερωτηθείσα αναφορικά με το τι χρειάζεται για να κερδηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως χρειάζεται καθαρό στίγμα, καθαρή φυσιογνωμία, καθαρές θέσεις. Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο. Το δεύτερο στοιχείο είναι ένα νέο σύγχρονο και ανοιχτό μοντέλο ηγεσίας. Μια ηγετική ομάδα. Η υποψηφιότητά της πρεσβεύει αυτά τα δύο στοιχεία και αυτά θέλει να αναδείξει μέσα από τον αγώνα της και να τα θέσει σε εφαρμογή.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα