back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Έντονη αντίδραση από το ΚΚΕ στις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχωρά σε απολύσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ

Διαβάστε επίσης

Έντονη αντίδραση εκφράζεται από το ΚΚΕ στις πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να προχώρα άμεσα σε απολύσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.

“Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο εμπαιγμό της κυβέρνησης και του διαχειριστή, που αρνούνται να συναντήσουν αντιπροσωπεία των σωματείων και να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν σχετικά με την τύχη των εργαζομένων», τονίζεται σε ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του ΚΚΕ, που παράλληλα καλεί σε πανστρατιά και γενική απεργία στην περιοχή της Λοκρίδας, με παλλαϊκό συλλαλητήριο μεθαύριο Τετάρτη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες στις απολύσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, χωρίς καμία διασφάλισή τους. Επιχειρεί να αδειάσει το εργοστάσιο και τα μεταλλεία από τους εργαζόμενους, που μπορούν να διατηρήσουν τις εγκαταστάσεις ασφαλείς, να “ξεμπερδέψει” με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

​Καταγγέλλουμε τον απαράδεκτο εμπαιγμό της κυβέρνησης και του διαχειριστή, που αρνούνται να συναντήσουν αντιπροσωπεία των σωματείων και να δώσουν σαφείς απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν σχετικά με την τύχη των εργαζομένων.

​Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της περιοχής με ψηλά το κεφάλι, με ενότητα και συσπείρωση, ετοιμάζονται να δώσουν έναν ακόμα πολύ σημαντικό αγώνα, σαν κι αυτούς που τους κράτησαν όρθιους 4,5 χρόνια τώρα, απέναντι σε πολύ ισχυρούς αντιπάλους. Θα διαφυλάξουν και θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τη συσπείρωση και την ετοιμότητά τους.

​Όλοι στη γενική απεργία στην περιοχή της Λοκρίδας και το παλλαϊκό συλλαλητήριο της περιοχής, μεθαύριο Τετάρτη 17 Ιούλη.

​Το ΚΚΕ καλεί σε πανστρατιά για να εκφραστεί ακόμα πιο αποφασιστικά η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων στον αγώνα τους. Για να ξαναδουλέψει η ΛΑΡΚΟ με τους εργαζόμενους στα πόστα τους.

​Ο αγώνας για ζωή και δουλειά με δικαιώματα συνεχίζεται».

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα