back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

EURO 2024: Οι πρωταθλητές Ευρώπης στη Μαδρίτη, για την βραδιά αποθέωσης στη ισπανική πρωτεύουσα

Διαβάστε επίσης

Οι Ισπανοί πρωταθλητές Ευρώπης έφτασαν την Δευτέρα στη Μαδρίτη, στο «Aeropuerto Madrid-Barajas» όπου θα αποθεωθούν σαν ήρωες, από το βασιλικό παλάτι Θαρθουέλα μέχρι τα κεντρικά γραφεία της κυβέρνησης, πριν από το αναμενόμενο συναπάντημα με δεκάδες χιλιάδες φιλάθλους στους δρόμους της ισπανικής πρωτεύουσας.

Με μαύρες φόρμες και άσπρες μπλούζες, οι Ισπανοί παίκτες και το επιτελείο επέστρεψαν στη χώρα λίγο πριν τις 16:30 (ώρα Ελλάδας), και φωτογραφήθηκαν με το τρόπαιο του Euro που κατέκτησαν κερδίζοντας (2-1) την Αγγλία την Κυριακή στο Βερολίνο, μπροστά από τη σκάλα του αεροπλάνου τους.

 

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ένα κόκκινο λεωφορείο που επρόκειτο να τους μεταφέρει στο υπόλοιπο του πολυάσχολου προγράμματός τους: θα τους υποδεχθεί στις 19:30 ο βασιλιάς Φίλιππος ΣΤ’ και μετά ο αρχηγός της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ στις 20:30, πριν τη βόλτα με το ανοικτό λεωφορείο στους δρόμους της Μαδρίτης, η οποία πρέπει να τελειώσει με μια τελετή στην πλατεία Cibeles, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22:20.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική από τη Γερμανία χρειάστηκε να υποστεί αναταράξεις και όχι ακριβώς λόγω της κακοκαιρίας. Τόσο οι παίκτες όσο και το επιτελείο γιόρτασαν το Euro και εν πτήση, 12 χρόνια μετά την τελευταία νίκη επί της Ιταλίας.

 

Η Ισπανία, με ένα τόσο ελκυστικό και συναρπαστικό παιχνίδι, επέστρεψε στην κορυφή της ηπείρου για να γίνει η πρώτη ομάδα που κέρδισε ένα 4ο Euro μετά τις στέψεις του 1964, του 2008 και του 2012.

«Προς το παρόν, δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη τι κάναμε. Θα επιστρέψουμε στην Ισπανία και θα μπορέσουμε να ζήσουμε αυτή την εμπειρία με τους φιλάθλους μας, την αγάπη και τη ζεστασιά που μας έδωσαν», είχε πει πριν την αναχώρηση από το Βερολίνο ο Νίκο Γουίλιαμς, ο πρώτος σκόρερ στον τελικό.

 

Στην πραγματικότητα, χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να παρατείνουν το πάρτι που έχει ήδη ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Μαδρίτης, της Βαρκελώνης, της Παμπλόνα και του Μπιλμπάο.

«Η αήττητη αρμάδα!!!», εμφανίστηκε στο πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Marca το πρωί της Δευτέρας, η οποία χαιρέτισε «Το τέταρτο θαύμα» στο τέλος ενός «αξέχαστου αγώνα». «Η ισπανική εθνική ομάδα μπορεί να παρακολουθήσει τους πάντες από ψηλά, δώδεκα χρόνια μετά, το ποδόσφαιρο έρχεται σπίτι όχι στην Αγγλία, αλλά στην Ισπανία!», τόλμησε η εφημερίδα.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα