back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ηράκλειο: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία

Διαβάστε επίσης

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Ηράκλειο. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με τη συνδρομή και τεχνικών μέσων της Περιφέρειας Κρήτης αλλά και του Δήμου παραμένουν και επιχειρούν στον Προφήτη Ηλία.

Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου από την 3η ΕΜΟΔΕ και δύο εναέρια μέσα που επιχειρούν, κάνοντας ρίψεις νερού. Η φωτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει οριοθετηθεί, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης εξακολουθεί να είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Η φωτιά, σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, ξεκίνησε από σημείο κοντά στο δρόμο εντός του χωριού και πολύ γρήγορα -και λόγω των ανέμων- επεκτάθηκε, φτάνοντας πολύ κοντά σε σπίτια.

Για το λόγο αυτό υπήρξε μήνυμα μέσω του 112 με το οποίο οι πολίτες ενημερώθηκαν ότι θα έπρεπε να μετακινηθούν προς το Ηράκλειο. Μάλιστα, μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι με προβλήματα υγείας, με τη βοήθεια των παιδιών τους έφυγαν από τα σπίτια τους, υπό το φόβο επέκτασης της πυρκαγιάς.

Στο σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα