back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Το πολιτικό σύστημα να ασχοληθεί με την αγωνία της κοινωνίας για τα προβλήματα της καθημερινότητας

Διαβάστε επίσης

«Καλές οι συζητήσεις για τα εσωκομματικά, αλλά το πολιτικό σύστημα πρέπει να ασχοληθεί και με τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Αυτό είναι το κρίσιμο» τόνισε στον Αθήνα 984 ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με την επισήμανση ότι ο ίδιος δεν υποτιμά τον εσωκομματικό διάλογο στον οποίο και μετέχει.

Εστίασε στην αγωνία της κοινωνίας για την ακρίβεια, κυρίως στον τομέα της ενέργειας και στους αυξημένους λογαριασμούς που καλούνται να πληρώσουν τα νοικοκυριά, κάνοντας να μοιάζουν με μακρινό όνειρο οι θερινές διακοπές για την πλειονότητα των πολιτών.

*ΑΠΑΤΗ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Το μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και Δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, σε συνέντευξη στους Αθηνά Κορλίρα και Γιάννη Παπαγεωργίου,  χαρακτήρισε απάτη τις κυβερνητικές επιδοτήσεις στο ρεύμα επικαλούμενος τη μη συμφωνία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ υπενθύμισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για διαφορετική ρύθμιση της αγοράς ενέργειας με στόχο την αλλαγή της υφιστάμενης κατάστασης.

«Δεν πρέπει να είναι διαθέσιμο στο Χρηματιστήριο το 100% των μεριδίων, καθώς έτσι μετατρέπεται  σε χρηματιστηριακό προϊόν το κοινωνικό αγαθό της ενέργειας που καταναλώνεται από μικρές επιχειρήσεις και οικογένειες…Προφανώς το Χρηματιστήριο ενέργειας αποτελεί ευρωπαϊκή πραγματικότητα, αλλά δεν αφορά το σύνολο της διακινούμενης ηλεκτρικής ενέργειας, όπως άλλωστε ισχύει στη Γαλλία και στη Γερμανία». 

Και πρόσθεσε πως «οι πολίτες θα κληθούν τώρα να πληρώσουν την επιβάρυνση, εξαιτίας της κατάστασης που δημιούργησε η κυβέρνηση».

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τηρεί άκαμπτη στάση και κωφεύει στο αίτημα στήριξης των αδύναμων μέσα από τη δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, κάτι που έχει ήδη αποφασίσει ο Δήμος Αθηναίων, όπως γνωστοποίησε. «Υπάρχουν πραγματικές κοινωνικές ανάγκες, τις οποίες δεν μπορούν να ρυθμίσουν οι αγορές. Οι σκληροί νόμοι της προσφοράς και της ζήτησης δεν λειτουργούν στα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως φάνηκε στην περίοδο της πανδημίας και κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Ουκρανία » είπε χαρακτηριστικά.

*ΔΕΝ ΠΗΡΑΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΕΝΤ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Με αφορμή δημοσίευμα για την υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ στο οποίο γίνεται λόγος για αμοιβές 56 εκατομμυρίων ευρώ στους προστατευόμενους μάρτυρες και την απάντηση της κυβέρνησης περί σκευωρίας με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ζαχαριάδης παρέπεμψε  στην ανεξαρτησία  της δικαιοσύνης και εκτίμησε πως η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί.

«Οι προστατευόμενοι μάρτυρες αποτελούν θεσμό που υφίσταται στις ΗΠΑ και στην Ελλάδα…Η δικαιοσύνη έχει την ανεξαρτησία και τις διαδικασίες της…Πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να προχωρήσει ώστε να φτάσουμε σε  αποτέλεσμα και στη χώρα μας…Το μεγάλο σκάνδαλο της υπόθεσης Νοβάρτις έγκειται στο ότι μετά από τόσα χρόνια, κι ενώ το αμερικανικό δημόσιο έχει πάρει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση από την Ελλάδα στο πλαίσιο εξωδικαστικού συμβιβασμού,  εδώ δεν έχουμε μιλήσει ούτε για ένα πρόσωπο και δεν έχουμε πάρει πίσω ούτε ένα σέντ. Είναι μια κατάσταση που αδικεί συνολικά την Ελληνική Δημοκρατία, ενώ η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί» παρατήρησε κλείνοντας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα