back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Κατρίνης: Είμαστε με τους πολλούς που θέλει να εξοντώσει η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

«Το νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό πρότυπο της χώρας πρέπει να στηριχθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που θα καινοτομούν και θα είναι ανταγωνιστικοί. Αυτό τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ο οποίος επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Χατζηθεοδοσίου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη υλοποιεί μια πολιτική βίαιου μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας που οδηγεί στην εξαφάνιση και στο στραγγαλισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών, δήλωσε ο κ. Κατρίνης και πρόσθεσε: Το σχέδιο τους είναι μια Ελλάδα χωρίς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Για αυτό συντηρούν τον αποκλεισμό τους από το τραπεζικό σύστημα, για αυτό διαθέτει, μεθοδευμένα, τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σε δέκα οικογένειες, για αυτό αποκλείουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το ΕΣΠΑ.

Για αυτό αρνούνται να συζητήσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο ρύθμισης οφειλών από το παρελθόν σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, γιατί έχουν ως στόχο να εξαφανίσουν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Για αυτό και καθιέρωσαν τεκμήρια, επιβάλλοντας κεφαλικό φόρο στους επαγγελματίες. Οδηγούν σε αδιέξοδο όλους ανεξαιρέτως τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά αποφεύγουν να αγγίξουν τις πολυεθνικές και τις ενδοομιλικές συναλλαγές.κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε οτι συμβολίζει τη ρήξη και την ελπίδα. «Η ρήξη θα είναι απόλυτη με αυτούς που πιστεύουν ότι οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι για τους λίγους και τους ισχυρούς. Η ελπίδα αφορά όλους αυτούς που θέλει να εξοντώσει επαγγελματικά και οικονομικά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Στάθηκε επίσης και στο θέμα της απαίτησης επιστροφής των επιδοτήσεων που δόθηκαν στις επιχειρήσεις για να αντιμετωπιστούν οι υψηλές χρεώσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, χαρακτηρίζοντας εμπαιγμό και ακραία αναλγησία τη συγκεκριμένη κίνηση.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Κουγιουμτζή, περπάτησε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, επισκέφθηκε καταστήματα και επιχειρήσεις, συζητώντας με επιχειρηματίες και επαγγελματίες, ακούγοντας τις αγωνίες αλλά και τις προτάσεις τους.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα