35.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

35.7 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

ΛΑΡΚΟ: Με νέα απεργία απαντούν οι εργαζόμενοι

Διαβάστε επίσης

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, με συγκέντρωση στις 10:30 έξω από την πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Το ΠΑΜΕ, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και η Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας, καλούν τα συνδικάτα να στηρίξουν τις κινητοποίησες των εργαζομένων στην επιχείρηση με στόχο την διασφάλιση της λειτουργίας και των θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση θα θεωρείται πλέον υπεύθυνη για τον κίνδυνο μεγάλης έκτασης βιομηχανικού ατυχήματος, ανάλογο με αυτό του εγκλήματος των Τεμπών» εξαιτίας της απαξίωσης της επιχείρησης σε σχέση και με τους απαιτούμενος καντίνες ασφαλείας που πρέπει να τηρούνται.

Όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, «η κυβέρνηση, αποφάσισε, αξιοποιώντας όλους τους κρατικούς «μηχανισμούς» (ακόμη και την δικαιοσύνη) να ολοκληρώσει το έγκλημα που έχει ψηφίσει στη Βουλή, προκειμένου να ξεπουλήσει την στρατηγικής σημασίας μεταλλευτική επιχείρηση σε παλιατζή και να πετάξει έξω τους εργαζόμενους στην ανεργία και να μαραζώσουν οι τοπικές κοινωνίες.

Αξιοποιεί την απαράδεκτη απόφαση του Πρωτοδικείου που απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων τις στις απολύσεις και εφαρμόζει την δική της άθλια τροπολογία που ψήφισε η ίδια πρόσφατα».

Μάλιστα όπως υπογραμμίζουν, «η απόφαση απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων, απελευθέρωσε τη νομική κάλυψη των εργαζομένων που υπερασπίζονται την ασφάλεια αποφυγής βιομηχανικούς ατυχήματος και την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ».

Δημήτρης Κωστάκος 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα