back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Λίβανος: Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην πόλη Μπιντ Ζμπέιλ του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με πηγές από τις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Μαρτυρίες που μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya αναφέρουν ότι ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση απόψε γύρω στις 8.45 μ.μ. και έπληξαν με τουλάχιστον δυο πυραύλους ένα σπίτι.

Από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά εχθροπραξίες μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

Έκτοτε, τα ισραηλινά πλήγματα, στον Λίβανο έχουν προκαλέσει περισσότερους από 500 θανάτους, εκ των οποίων έχει επιβεβαιωθεί πως περίπου 100 αφορούσαν αμάχους, σύμφωνα με αξιωματούχους των λιβανέζικων δυνάμεων ασφαλείας.

Στο ίδιο διάστημα, στο Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 29 άνθρωποι, 16 στρατιωτικοί και 13 άμαχοι, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Εκτιμάται πως σχεδόν 150.000 κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών, κατά μήκος των συνόρων του Ισραήλ με τον Λίβανο, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των συγκρούσεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα