back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Ο κορονοιός είναι εδώ, με εξάρσεις και υφέσεις

Διαβάστε επίσης

Για τη νέα έξαρση του κορονοϊού μίλησε στον Αθήνα 984, η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ο κορονοιόςκαι οι υποπαραλλαγές του  είναι εδώ, με εξάρσεις και υφέσεις» τόνισε στον Γιώργο Αποστολίδη και χτύπησε καμπανάκι για την παρατηρούμενη αύξηση κρουσμάτων, διασωληνώσεων και θανάτων. «Συγκριτικά με τις 186 εισαγωγές που είχαμε πέρυσι τον Ιούλιο και χωρίς τους θανάτους, όπως τώρα, φέτος τον ίδιο μήνα καταγράφηκαν 478 κρούσματα covid σύμφωνα με πρόσφατη επιδημιολογική έκθεση». 

Αναφερόμενη στο νέο στέλeχος FLIRT, είπε ότι «δεν φαίνεται να προκαλεί μέχρι στιγμής σοβαρές κλινικές καταστάσεις. Εκδηλώνεται με συμπτώματα πυρετού, καταβολής δυνάμεων και η επιβάρυνση του ασθενούς διαρκεί περίπου δύο με τρεις ημέρες».

Η επικεφαλής της ΕΙΝΑΠ περιγράφοντας τις δυσκολίες της συγκυρίας, συνέστησε προσοχή στις ομάδες υψηλού κινδύνου κυρίως στα άτομα ηλικίας άνω των 64 ετών.  Σημείωσε  ότι «πρέπει να βρίσκονται σε επικοινωνία με τον προσωπικό τους γιατρό, να πάρουν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα αντιικά φάρμακα ώστε να αποφύγουν τις επιπλοκές και το ενδεχόμενο νοσηλείας».

Συμπλήρωσε επίσης πως καλό είναι να αποφεύγονται οι κλειστοί χώροι με συνωστισμό, διαφορετικά συνέστησε να χρησιμοποιούνται μάσκα και αντισηπτικά.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης στο πεδίο του covid -19  αποτυπώνουν και τα έκτακτα μέτρα που ισχύουν από σήμερα 15 Ιουλίου έως και το τέλος του μηνός στο νοσοκομείο Μεταξά. Με στόχο την προστασία των ογκολογικών ασθενών επανέρχονται η  μάσκα και τα τεστ, ενώ νέα μέτρα θα ισχύουν και για το επισκεπτήριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διοικητή του  ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ» Σαράντου Ευσταθόπουλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα