back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Ο Ορέστης Τάτσης νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής στο Θεσσαλικό Θέατρο

Διαβάστε επίσης

Ο σκηνοθέτης Ορέστης Τάτσης είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Θεσσαλικού Θεάτρου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα. Η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή είναι τριετής.

«Επιλέξαμε να αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεσσαλικού μας Θεάτρου, για την επόμενη τριετία, ο κ. Ορέστης Τάτσης. Ένας άνθρωπος νέος μα ταυτόχρονα καταξιωμένος στον χώρο του θεάτρου, με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά και ομαδικό πνεύμα, ο οποίος πιστεύουμε ότι, σε αγαστή συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, αλλά και του καλλιτεχνικού αποτυπώματος του Θεσσαλικού Θεάτρου σε πανελλαδικό -και όχι μόνο- επίπεδο», σημειώνει ο Πρόεδρος του Θεσσαλικού Θεάτρου, Φώτιος Τζατζάκης.

Ποιος είναι ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Ο Ορέστης Τάτσης γεννήθηκε στα Γιάννενα. Είναι Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στην Πολιτιστική Διαχείριση του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Τελευταίες του σκηνοθεσίες ήταν οι «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γούλφ, του Έντουαρντ Άμπι, (ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ Φθινόπωρο 2023), «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή, (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΝΩΝ Καλοκαιρινή περιοδεία 2023), «Ο πύργος» του Φρανς Κάφκα, (ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ, Αθήνα Άνοιξη 2019).

Από το 2008 διατελεί Καλλιτεχνικός διευθυντής του πολιτιστικού οργανισμού «Ρέον» ο οποίος δραστηριοποιείται σταθερά στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιώντας παραγωγές δεκάδων θεατρικών παραστάσεων σε σκηνοθεσία του Ορέστη Τάτση, της Ιόλης Ανδρεάδη, του Άρη Τρουπάκη, της Ελένης Μποζά κ.ά., οργανώνοντας αντίστοιχα και τις παραγωγές παραστάσεων σύγχρονου χορού της ομάδας «Creo Dance Company» της χορογράφου Πωλίνας Κρεμαστα. Η «Ρέον» για τη δράση της έχει επιχορηγηθεί και υποστηριχθεί από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ., το ΥΠ.ΠΟ.Α., τα Ιδρύματα Σταύρος Νιάρχος, Καρέλια, Κωστόπουλου, το Ι.Ε.Π., το Υπουργείο Παιδείας και την Ε.Ε., ενώ έχει συνεργαστεί με πολλούς κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, όπως Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή, ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και Ιωαννίνων, Κέντρο Μελέτης και Χορού Ι.Ρ.Ντάνκαν, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών κ.ά.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα