back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις στη συνάντηση Γεραπετρίτη-Κασσελάκη

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την τομεάρχη Εξωτερικής Πολιτικής, Ρένα Δούρου και τον διπλωματικό σύμβουλο Δημήτρη Παπαγεωργίου, συνάντησε τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, προκειμένου να ενημερωθεί για σειρά ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Στέφανος Κασσελάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις προκλητικές τουρκικές ενέργειες τονίζοντας ότι η ύφεση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι θετική, αλλά ο διάλογος πρέπει να προωθηθεί στη βάση της ειλικρίνειας, του αμοιβαίου σεβασμού και του διεθνούς δικαίου, με την Ελλάδα να καθιστά σαφείς τις κόκκινες γραμμές της. Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επανέλαβε την ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στο πλαίσιο των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη λωρίδα της Γάζας, με επιστροφή όλων των ομήρων και επανεκκίνησης αξιόπιστων συνομιλιών στο Παλαιστινιακό, στη βάση των συνόρων του 1967, για λύση δύο κρατών που συμβιώνουν ειρηνικά, με ταυτόχρονη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα.

​Γιώργος Κατσίγιαννης 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα