back to top
26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

26.4 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Π. Κόκκαλης: Οδηγός και για την Ελλάδα το γαλλικό παράδειγμα απέναντι στην Ακροδεξιά

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή τη συμμετοχή του ως ομιλητή σε εκδήλωση της Νέας Αριστεράς για το νέο Λαϊκό Μέτωπο στη Γαλλία, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων του Αλέξη Χαρίτση και της Μαριλένας Κοππά, ο Πέτρος Κόκκαλης, Γραμματέας του Πράσινου Κόμματος ΚΟΣΜΟΣ κατέθεσε στον σταθμό της πόλης την άποψή του για το εάν αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα υπόδειγμα οδικού χάρτη για την Ευρώπη και την Ελλάδα και μια πειστική απάντηση στις φωνές που ζητούν επιστροφή της Ευρώπη στις ρίζες της με περισσότερο  κοινωνικό κράτος και όχι ως Ένωση κυρίαρχων Εθνών.   

«Είναι χρήσιμο να συζητήσουμε τι ακριβώς έγινε ώστε να  μάθουμε με ποιο τρόπο επιτεύχθηκαν οι συνεργασίες στη Γαλλία, αλλά και το περιεχόμενο του προγράμματος που τους έφερε πιο κοντά, φτάνοντας σε συμφωνία μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο να κερδίσει η Ακροδεξιά στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Δεν έχουν ακόμα καταλαγιάσει τα πράγματα στη Γαλλία. Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς θα συμβεί και με αυτή την έννοια μας αφορά η σχετική συζήτηση» δήλωσε μιλώντας στον Αθήνα 9784, καλεσμένος του Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε τις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στο χώρο της Ακροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την ίδρυση δύο νέων κομμάτων, εκτός όσων  προϋπήρχαν, λίγες ημέρες πριν από την ακρόαση και την πρώτη ψηφοφορία για την δεύτερη θητεία της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν.

*ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εκτίμησε πως το μήνυμα των γαλλικών εκλογών αποκωδικοποιείται ως «νίκη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης καθώς η εκδοχή της άκρας Δεξιάς της Μαρίν Λεπέν είναι βαθύτατα αντιευρωπαϊκή».

*ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΠΟΛΟΥ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ  ΘΕΛΟΥΜΕ Η ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ερωτηθείς για τους άξονες οικοδόμησης ενός ευρέως Κεντροαριστερού Μετώπου, ο κ Κόκκαλης έθεσε ως κύρια προϋπόθεση «μια προγραμματική συμφωνία σχετικά με την Ελλάδα που θέλουμε και όχι για το πως θα φύγει ο Μητσοτάκης από την εξουσία». Ακολούθως, ανέδειξε τη σημασία της δημιουργίας «ενός χώρου ζύμωσης ιδεών και προτάσεων με προμετωπίδα τον κοινοβουλευτισμό, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια στεγανά υπάρχουν». Συμπυκνώνοντας, ξεκαθάρισε ότι για την ανασύνθεση Κεντροαριστερού πόλου «πρωτεύουν το οργανωτικό και το προγραμματικό» σε μια προσπάθεια που δεν δείχνει να προχωρά με συμφωνίες σε επίπεδο κορυφής,. Toυλάχιστον όπως προκύπτει από το γαλλικό παράδειγμα..

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα