back to top
30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

30.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Παναθηναϊκός: Ανακοινώνει τον Ίνγκασον για 4 χρόνια με “χρυσό” συμβόλαιο

Διαβάστε επίσης

Ο Παναθηναϊκός «αιφνιδίασε» τους πάντες ολοκληρώνοντας με… συνοπτικές διαδικασίες τη Δευτέρα (15/7) τη μεταγραφή του Ίνγκι Ίνγκασον ο οποίος ήρθε στην Αθήνα κάτω από άκρα μυστικότητα το απόγευμα της Κυριακής (14/7), σήμερα το πρωί πέρασε από εξετάσεις κι ως το βράδυ αναμένεται να ανακοινωθεί απ’ το «τριφύλλι».

Η χρονική διάρκεια του συμβολαίου του διεθνούς Ισλανδού στόπερ θα είναι εντέλει τετραετής. Κι αυτό ήταν το μοναδικό κομμάτι που είχε μείνει ως «εκκρεμότητα» στη σημερινή (15/7) τελική κουβέντα του παίκτη και του ατζέντη του στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Ίνγκασον είχε συμβόλαιο έως το 2028 με τη Μίντιλαντ και ήθελε να το διασφαλίσει σε αντίστοιχη χρονική διάρκεια και στον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να συναινούν και το deal να «κλειδώνει» σε συμβόλαιο 4 ετών.

Οι ετήσιες αποδοχές του 31χρονου Ισλανδού (τα κλείνει στις 5 Αυγούστου) αμυντικού θα είναι 1.250.000 ευρώ, ήτοι 5 εκατ. ευρώ «καθαρά» στην τετραετία. Αν συνυπολογιστεί και η εφορία, το μεικτό κόστος του συμβολαίου με το οποίο «έδεσε» ο Παναθηναϊκός τον παίκτη, θα φτάσει τα 6.410.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα καταβάλει κι ένα ποσό πάνω απ’ τα 3 εκατ. ευρώ στη Μίντιλαντ (μαζί με προμήθειες σε ατζέντηδες κ.α.) κάτι που σημαίνει πως το τελικό κόστος (όλων των οικονομικών παραμέτρων) της συγκεκριμένης μεταγραφής θα ξεπεράσει τα 9,5 εκατ. ευρώ στην τετραετία.

Ο Ίνγκασον αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα απ’ τον Παναθηναϊκό έως το βράδυ της Δευτέρας (15/7) και θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Ντιέγκο Αλόνσο, ενώ θα δηλωθεί και στην ευρωπαϊκή λίστα για τους αγώνες του Β’ γύρου του Europa League (25/7-1/8).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα