back to top
32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

32.3 C
Athens
Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Παρίσι 2024-Μπαχ: “Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αφορούν κάτι περισσότερο από τον αθλητισμό”

Διαβάστε επίσης

O πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ έγραψε ένα άρθρο για τρεις εκδόσεις στη Γαλλία. Δημοσιεύτηκε στη «L’Equipe», στη «Le Parisien» και στην «Ouest France».

«Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 απέχει μόνο λίγες μέρες. Ο ενθουσιασμός που κυριεύει αυτό το έθνος είναι απτός. Καθώς πλησιάζει αυτή η μοναδική γιορτή αθλητισμού, αισθανόμαστε όλοι ότι η Γαλλία και ο λαός της Γαλλίας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους καλύτερους αθλητές του κόσμου με τη φιλοξενία και το πάθος για τον αθλητισμό για τον οποίο είναι διάσημοι σε όλο τον κόσμο.

Ήδη εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υποδεχτεί την Ολυμπιακή φλόγα στο ταξίδι της στη Γαλλία με ένα τεράστιο κύμα ενθουσιασμού. Όλοι μας ανυπομονούμε για μια αξέχαστη γιορτή του Ολυμπιακού αθλητισμού και της γαλλικής κουλτούρας τις επόμενες εβδομάδες.
Το σκηνικό έχει τεθεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα είναι νεότεροι, πιο περιεκτικοί, πιο αστικοί και πιο βιώσιμοι.

Θα είναι οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που ευθυγραμμίζονται πλήρως με τις μεταρρυθμίσεις της Ολυμπιακής Ατζέντας της ΔΟΕ από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτοί θα είναι Ολυμπιακοί Αγώνες όπου ο καθένας μπορεί να παίξει τον ρόλο του, όχι μόνο ως θεατές, αλλά ως συμμετέχοντες.

Σχεδόν εννέα εκατομμύρια εισιτήρια έχουν ήδη πουληθεί , έξι εκατομμύρια από αυτά για λιγότερο από 50 ευρώ. Οι φίλαθλοι μπορούν να απολαύσουν αγωνίσματα όπως η ποδηλασία δρόμου, το τρίαθλο ή ο Μαραθώνιος, τα οποία είναι ανοιχτά σε όλους. Το κοινό μπορεί να λάβει μέρος σε εκδηλώσεις, όπως ο «Marathon Pour Tous», όπου 40.000 άτομα θα τρέξουν την ίδια διαδρομή λίγες ώρες πριν από τους Ολυμπιακούς αθλητές.
Εκατομμύρια παιδιά στη Γαλλία συμμετέχουν ήδη σε καθημερινές ασκήσεις ως μέρος του σχολικού τους προγράμματος.

Και θα υπάρξει ένα άλλο ορόσημο για ένταξη: για πρώτη φορά στην ιστορία, θα έχουμε Ολυμπιακούς Αγώνες με πλήρη ισότητα των φύλων, επειδή η ΔΟΕ έχει διαθέσει ακριβώς το 50 τοις εκατό των θέσεων σε αθλήτριες και σε άνδρες αθλητές.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το σύνθημα του Παρισιού 2024 «Παιχνίδια ανοιχτά» είναι μια τέλεια αντανάκλαση των μεταρρυθμίσεων της Ολυμπιακής Ατζέντας μας.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο ανυπομονούν για το Παρίσι 2024. Σε μια εποχή που ο κόσμος διαλύεται από τόσες συγκρούσεις και διχασμούς, οι άνθρωποι παντού έχουν βαρεθεί με όλο το μίσος, τους πολέμους, την επιθετικότητα και τις ψεύτικες ειδήσεις. Σε αυτό το γεωπολιτικό πλαίσιο, είμαστε χαρούμενοι που οι πολλές προσπάθειές μας τα τελευταία χρόνια μας επιτρέπουν να συγκεντρώσουμε αθλητές από τις περιοχές και των 206 Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και την Ολυμπιακή Ομάδα Προσφύγων της ΔΟΕ σε έναν ειρηνικό αγώνα.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν οι χώρες τους βρίσκονται σε σύγκρουση ή ακόμη και σε πόλεμο, οι αθλητές τους θα αγωνιστούν τηρώντας τους ίδιους κανόνες. Θα ζήσουν ειρηνικά μαζί κάτω από την ίδια στέγη στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι 10.500 καλύτεροι αθλητές του κόσμου θα στείλουν αυτό το εμπνευσμένο μήνυμα ενότητας, ελπίδας και ειρήνης από τη Γαλλία στον κόσμο.
Με ανοιχτό πνεύμα, σεβασμό, συμπερίληψη και αληθινή αλληλεγγύη, όλοι θα νιώσουν ευπρόσδεκτοι και σαν στο σπίτι τους σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Πάνω από το ήμισυ του πληθυσμού ολόκληρου του κόσμου θα ακολουθήσει αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα εμπνευστεί από αυτό το μήνυμα.

Το σκηνικό έχει στηθεί: οι αθλητές είναι έτοιμοι, όλη η Γαλλία είναι έτοιμη, το Ολυμπιακό Κίνημα είναι έτοιμο. Ας μαζευτούμε για να γιορτάσουμε και να απολαύσουμε μαζί θεαματικούς Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Αυτοί οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα αφορούν τον αθλητισμό – και κάτι περισσότερο από τον αθλητισμό. Στους Γάλλους φίλους μας, λέω: Allez les Bleus!»

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα