back to top
28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.4 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

ΠΑΣΟΚ: Εν αναμονή συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας και ενδεχομένως 8ης υποψηφιότητας

Διαβάστε επίσης

Εντός της εβδομάδας αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες-η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ κατά την οποία θα τεθούν επί τάπητος τα διαδικαστικά ζητήματα ενόψει της εσωκομματικής κάλπης του Οκτωβρίου για την ανάδειξη νέας ηγεσίας καθώς και θέματα που άπτονται του καταστατικού.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί με φόντο και τη συζήτηση των προηγούμενων ημερών περί ασυμβίβαστου σχετικά με την υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, με σημείο αιχμής το άρθρο 36, στο καταστατικό του κόμματος.

Υπενθυμίζεται οτι προβλέπει: «Όσα μέλη του φορέα κατέχουν, κατόπιν διορισμού ή εκλογής, έμμισθη θέση πολιτικού χαρακτήρα στο κράτος ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την αυτοδιοίκηση, δεν μπορούν να είναι υποψήφια σε μονοπρόσωπα όργανα».
Θέμα ωστόσο που προεξοφλείται ως λήξαν καθώς αναμένεται και τυπικά να δοθεί λύση , όπως προϊδεάζει και η δήλωση-προ ημερών- του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ότι «θα γίνει αλλαγή στο καταστατικό για να μην υπάρχει πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα».

Υπενθυμίζεται πάντως , οτι κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ όπου ο κ. Δούκας ανακοίνωσε την πρόθεση του να θέσει υποψηφιότητα, δεν ετέθη θέμα ή ένσταση απο πλευράς μελών του αρμόδιου οργάνου της ΕΔΕΚΑΠ.

Στο μεταξύ, μετά την περιοδεία του το Σαββατοκύριακο στη Σύρο ο Νίκος Ανδρουλάκης σήμερα στις 11 το πρωί συνοδευόμενος απο τον τομεάρχη Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζο θα συναντηθεί με τον υπουργό εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Συνεχίζει την προεκλογική του δραστηριότητα εκτός Αθηνών ο Χάρης Δούκας. Στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με φίλους του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα. Για να ακολουθήσουν το απόγευμα συναντήσεις στο Αίγιο και στις 8.30 το βράδυ στην Πάτρα.

Η 6η και η 13η Οκτωβρίου είναι απλά ένας σταθμός που οδηγεί στις εθνικές εκλογές και στόχος είναι να πείσει τους πολίτες ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εκπροσωπήσει ξανά τις ελπίδες τους, υπογράμμισε μιλώντας στην ΕΡΤ το Σαββατοκύριακο ο Παύλος Γερουλάνος.

Η προοπτική μπορεί να υπάρξει μόνο με μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη όχι με τεχνητές συγκολλήσεις αλλά μέσω της δημιουργίας μιας νέας κοινωνικής πλειοψηφίας, επεσήμανε με άρθρο του στον κυριακάτικο τύπο ο Μιχάλης Κατρίνης.

Συνεχίζουν τις δημόσιες παρεμβάσεις τους με προγραμματισμένες συνεντεύξεις και σήμερα οι Μιλένα Αποστολάκη και Νάντια Γιανακοπούλου.

Εν μέσω όλων αυτών, πληροφορίες θέλουν την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά σε πιθανή υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για την 8η υποψηφιότητα η οποία θα δημιουργήσει και νέα δεδομένα στην εσωκομματική κούρσα.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα