back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 47 νεκροί και 350 τραυματίες από τις σφοδρές καταιγίδες

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 47 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 350 τραυματίστηκαν χθες από τις σφοδρές καταιγίδες και τις βροχοπτώσεις στην πόλη Τζαλαλαμπάντ και τα περίχωρά της, στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 35 νεκρούς και 230 τραυματίες, ωστόσο τοπικός αξιωματούχος προέβλεψε ότι, δεδομένης της σφοδρότητας των καταιγίδων και των βροχοπτώσεων, ο αριθμός των θυμάτων μπορούσε να αυξηθεί.

Ανακοινώνοντας τον νέο αυτό απολογισμό στην πλατφόρμα Χ, ο Σαϊφουλάχ Χαλίντ, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης κρίσεων στη Νανγκαρχάρ, πρόσθεσε ότι οι καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις κατέστρεψαν 400 κατοικίες, προκάλεσαν ζημιές σε περίπου 60 πυλώνες ηλεκτροδότησης και σε πολλές καλλιέργειες στην επαρχία αυτή.

Περίπου 150 άνθρωποι συνεχίζουν να νοσηλεύονται, δήλωσε ο ίδιος.

Ανακοινώνοντας έναν απολογισμό με λιγότερους νεκρούς, «γύρω στους 40», αλλά τον ίδιο αριθμό τραυματιών, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας εξήγησε ότι διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις συντονίζονται για να προσφέρουν βοήθεια στους πληγέντες και να εμποδίσουν την εξάπλωση επιδημιών στην περιοχή.

Η ηλεκτροδότηση δεν είχε ακόμα αποκατασταθεί πλήρως σήμερα στην Τζαλαλαμπάντ, πρωτεύουσα της επαρχίας Νανγκαρχάρ, γειτονική του Πακιστάν.

Το Αφγανιστάν, μια χώρα ιδιαίτερα εκτεθειμένη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, κατέγραψε πρόσφατα καταστροφικές πλημμύρες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 66 ανθρώπους στην επαρχία Φαριάμπ (βορράς) και σε 55 στην Γκορ (δυτικά).

Στην επαρχία Μπαγλάν (βορράς) σημειώθηκαν στις 10 Μαΐου ιδιαίτερα καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 300 ανθρώπων και μεγάλο αριθμό αγνοουμένων, καθώς και σημαντικές υλικές ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα