back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Καθυστερημένα τα μέτρα για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος

Διαβάστε επίσης

Καθυστέρησε ενάμιση μήνα η σύσκεψη για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σημείωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ.

“Εδώ και αρκετές εβδομάδες οι τιμές στην χονδρεμπορική αγορά έχουν πάει στα ύψη είπε ο κ Ανδρουλάκης και συνέχισε: “Μιλάμε για έναν τραγικά λανθασμένο σχεδιασμό ως προς τον ενεργειακό χάρτη της χώρας. Οι τιμές εκτινάσσονται, όταν σταματάει να μπαίνει στο δίκτυο – στο μίγμα – ένα μεγάλο κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και καταφεύγουμε στο φυσικό αέριο. Η χώρα έχει τρία μεγάλα προβλήματα: Μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο, χαμηλή δυνατότητα αποθήκευσης ώστε να χρησιμοποιούνται οι ΑΠΕ και τις ώρες που δεν παράγονται καθώς και έλλειψη δικτύου για να προχωρήσουμε στη διασυνδεσιμότητα μικρών πάρκων ΑΠΕ, ενεργειακών κοινοτήτων με προτεραιότητα σε παραγωγούς και μεταποιητές ώστε να έχουμε ανθεκτική παραγωγική βάση χαμηλού κόστους. Συνεπώς, ο ρυθμός της απολιγνιτοποίησης έπρεπε να συνδεθεί με τις υποδομές στο δίκτυο και την αποθήκευση. Δεύτερον, η χώρα δεν έπρεπε να έχει υψηλή εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Το ολιγοπώλιο των τεσσάρων ισχυρών δημιουργεί συνθήκες αισχροκέρδειας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Η Νέα Δημοκρατία θα αρχίσει να λέει πάλι, όσα προτείναμε εμείς. Για παράδειγμα, άκουσα στο ρεπορτάζ προηγουμένως για φορολόγηση των υπερκερδών. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι ένας μόνιμος μηχανισμός. Μάθαμε ότι ένα τμήμα των επιδοτήσεων για την ενέργεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θα τις ζητήσουν πίσω γιατί δόθηκαν με λανθασμένο τρόπο. Πρόκειται για ερασιτεχνισμό» πρόσθεσε.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα