back to top
29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

29.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Σε κλοιό καύσωνα έως και το Σαββατοκύριακο η χώρα.

Για τους δημόσιους υπαλλήλους οι οποίοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εργάζονται σε υπηρεσίες, με έδρα περιοχές όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες από 40 βαθμούς Κελσίου και άνω, προβλέπεται η εφαρμογή τηλεργασίας έως και την Παρασκευή.

Παύση εργασιών, τηλεργασία και ευέλικτη προσέλευση προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και για τον ιδιωτικό τομέα.

Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ, έως την Παρασκευή.
Σε καθημερινή λειτουργία έως τις 7.30 το απόγευμα η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων. Ανοιχτές όλο το 24ωρο παραμένουν παιδικές χαρές και ανοιχτοί αθλητικοί χώροι έως και την Κυριακή.

Έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για τις αποκλίσεις στις τιμές χονδρικής του ρεύματος, συγκαλεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα στις 10 το πρωί.

«Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον γονατίσει από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται, έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα. Αυτά ακριβώς δηλαδή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια », αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έλαβε και επίσημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για την υποψηφιότητα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ είναι ο Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου.

«Προστατέψτε τη Δημοκρατία. Νικήστε (το δίδυμο) Τραμπ-Βανς», αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος επέκρινε τον γερουσιαστή από το Οχάιο ότι φιλοδοξεί να πλήξει φορολογικά τη μεσαία τάξη και να ευνοήσει παράλληλα τους πλούσιους.

Στο μεταξύ ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ Ρόμπερτ Φράνσις Κένεντι ο νεότερος, δήλωσε ότι δεν εγκαταλείπει την κούρσα, αφότου το Politico μετέδωσε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ του ζήτησε να τον στηρίξει κατά τη συνάντηση που είχαν χθες.

Συνεδριάζει στις δύο μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στα Γραφεία του κόμματος.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.
Στην Πάτρα ο υποψήφιος Χάρης Δούκας. Μιλώντας από τα Ιωάννινα, έστειλε μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πατερίτσα της ΝΔ και δεν θα γίνει συμπλήρωμα. «Πάρτε το ΠΑΣΟΚ στα χέρια σας. Σπάστε τους μηχανισμούς», τόνισε η επίσης υποψήφια Νάντια Γιαννακοπούλου στο Action 24.
«Είμαστε με τους πολλούς, με τους μικρομεσαίους και επαγγελματίες που θέλει να εξοντώσει η κυβέρνηση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Κατρίνης.
«Για να χτυπήσεις τα καρτέλ χρειάζεται ανταγωνισμός και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», επεσήμανε ο επίσης υποψήφιος Παύλος Γερουλάνος στο Κανάλι της Βουλής.

Μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες μπράβων και νονών της νύχτας που διέπρατταν εκβιάσεις σε καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, καθώς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε όλη την Αττική εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει 14 συλλήψεις μεταξύ των οποίων είναι και 4 άτομα που έχουν ήδη συλληφθεί για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας το περασμένο Σάββατο.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών έχουν εντοπιστεί όπλα όπως καλάσνικοφ και μεγάλα χρηματικά ποσά. Για την υπόθεση θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την ΕΛ.Α.Σ στις 10 το πρωί.

Σε 47 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο σε όλη τη χώρα. Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε Κιλκίς. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Άκρια Ηρακλείου Κρήτης. Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Σουφλί. Αργά το απόγευμα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Λιβάδι του δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.

ΚΑΙΡΟΣ
Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αττική. Η Θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 27 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα