back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στο Mega, μετά την φραστική επίθεση του βουλευτή στην γραμματέα της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Μαρία Συρεγγέλα, σε εκπομπή στο Attica Tv. «Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ ευαίσθητος σε διαγραφές υπουργών, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση και να διαγράψει τον Παύλο Πολάκη» είπε ο κ. Μαρινάκης μιλώντας στο MEGA.

«Προφανώς και δεν περιμένω από τον κ. Κασσελάκη να καταδικάσει τη συμπεριφορά του κ. Πολάκη ή να επιδείξει τη δήθεν κοινωνική του ευαισθησία, διαγράφοντάς τον. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ, ανεξαρτήτως ηγεσίας, ο “πολακισμός” αποτελεί την επίσημη έκφραση της αθλιότητας με την οποία καλύπτουν την πολιτική τους ανεπάρκεια, τονίζει σε δήλωσή της η Μαρία Συρεγγέλα.

Καλεί ωστόσο τις συναδέλφους της στο κοινοβούλιο και τους τομείς δικαιωμάτων και ισότητας των κομμάτων σε κοινή αντίδραση, λέγοντας: “Στο όνομα όλων των γυναικών που δέχονται ή άκουσαν αντίστοιχες ύβρεις, να πάρουν καθαρά θέση και να υψώσουμε μαζί τη φωνή μας απέναντι στο “βούλωστο”».

Δεν παίρνω λέξη πίσω από αυτά που είπα χθες, σε μια βουλευτή που δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε ανέφερε σε σημερινή ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης. «Αφήστε κατά μέρος τις μπούρδες περί «σεξιστικής επίθεσης » και ζητήστε ταπεινή συγνώμη του τύπου «συγνώμη έσφαλα δεν θα επαναληφθεί» για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας” αναφέρει μεταξύ άλλων.

Πηγές της ΝΔ αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τηλεφώνησε στην κα Συρεγγέλα για να της ζητήσει συγγνώμη. Οι ίδιες πηγές επιμένουν να ζητούν τη διαγραφή του κ. Πολάκη.

“Ο κύριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα την Μαρία Συρεγγέλα, αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά», αναφέρει σε ανάρτησή της η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Συνεδριάζει, εν τω μεταξύ, στις δύο μετά το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υπό την προεδρία του Στέφανου Κασσελάκη στα Γραφεία του κόμματος.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οι παρεμβάσεις για το ζήτημα του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως έγινε γνωστό μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη αυτή έγινε μια πρώτη συζήτηση και παρουσιάστηκαν τα δεδομένα της ανόδου των τιμών της χονδρικής του Ιουλίου και του Αυγούστου.

“Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει πει ότι εφόσον θίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η στήριξη είναι δεδομένη” δήλωσε το πρωί στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Αναφέρθηκε σε στρεβλώσεις και τυχαία γεγονότα που έχουν συμβεί, όπως η ολιγοήμερη παύση λειτουργίας του πυρηνικού εργοστασίου στη Βουλγαρία και θέματα συντήρησης της καλωδίωσης στην Ιταλία.

«Με καθυστέρηση 2,5 μηνών κι αφού οι πολίτες έχουν πλέον γονατίσει από την ακρίβεια στην ενέργεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται έτοιμος να λάβει επιτέλους μέτρα. Αυτά ακριβώς δηλαδή που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση νόμου για την ακρίβεια », αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τους πολίτες με τα περίφημα πολύχρωμα τιμολόγια. Βάζει πλάτη σε ολιγοπωλιακά συμφέροντα κι απέναντί της μια ολόκληρη κοινωνία. Μία ακόμη έκτακτη σύσκεψη δε θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα” είπε στον Αθήνα 9.84 ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Τόνισε ότι οι πολίτες ψάχνουν για εναλλακτική λύση και η αριστερά μπορεί να το προσφέρει αυτό όταν έχει ένα συνεκτικό, ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απαντά στις ανάγκες του λαϊκού κόσμου.

Τριάντα αδικήματα με τα περισσότερα εξ αυτών να είναι κακουργήματα είναι ο ποινικός απολογισμός για το νέο κύκλωμα εκβίασης που εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Μεταξύ των 14 συλληφθέντων περιλαμβάνονται και τέσσερις κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι ήδη αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη για την υπόθεση των επεισοδίων έξω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού το περασμένο Σάββατο.

Σφοδρή αντιπαράθεση λογιστών με τη διοίκηση της ΑΑΔΕ μετά τη χθεσινή δήλωση του Γιώργου Πιτσιλή πως δεν θα δοθεί παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις. Στον Συνήγορο του Πολίτη προσέφυγαν οι σύλλογοι των φοροτεχνικών, ζητώντας η προθεσμία να μετατεθεί τον Σεπτέμβριο.

Καύσωνας ως το Σαββατοκύριακο στην χώρα. Τηλεργασία ως και την Παρασκευή για τους δημόσιους υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εργάζονται σε περιοχές όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες από 40 βαθμούς Κελσίου και άνω.

Παύση εργασιών, τηλεργασία και ευέλικτη προσέλευση προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας και για τον ιδιωτικό τομέα.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας από τις 9 το πρωί έως τις εννέα το βράδυ.

Σε καθημερινή λειτουργία έως τις 7.30 το απόγευμα η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων. Ανοιχτές πύλες όλο το 24ωρο σε παιδικές χαρές και εξωτερικούς αθλητικούς χώρους έως και την Κυριακή.

Σε αναβολή επ αόριστον οδηγήθηκε η δίκη με κατηγορουμένους πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος των Σπαρτιατών λόγω κωλύματος στο πρόσωπο τριών δικηγόρων υπεράσπισης. Το δικαστήριο αποφάσισε αναβολή επ αόριστον καθώς με τις αλλαγές που έφερε ο δικαστικός χάρτης τέτοιου είδους υποθέσεις περνούν από την αρμοδιότητα του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων στο Μονομελές Εφετείο.

Αιφνιδιαστική κινητοποίηση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησε νωρίτερα ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων στο Δαφνί, μαζί με συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος και άλλα σωματεία Υγειονομικών. ενάντια στο νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης της ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος για τρεις ημέρες σε τρία Δημοτικά Ιατρεία της Αθήνας, από τις 9 το πρωί ως τις δύο το μεσημέρι, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση καρκινικών και προκαρκινικών παθήσεων στο δέρμα. Σήμερα η εξέταση θα γίνεται στο 2ο Πολυδύναμο Κέντρο στον Νέο Κόσμο. Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-9239865

Και ο καιρός: Ως 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα