back to top
30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Το στίγμα των παρεμβάσεων αναφορικά με τις μεγάλες ανατιμήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αναμένεται να δώσει απόψε ο Πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Αύριο το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Θεόδωρος Σκυλακάκης τις σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με στόχο τη μείωση της επιβάρυνσης. Το πρωί προηγήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνεχίζονται παράλληλα, οι έλεγχοι της Ρυθμιστικής Αρχής για τυχόν περιστατικά αισχροκέρδειας στην χρονική αγορά.

Eφόσον θίγονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η στήριξη είναι δεδομένη” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης.

Για τραγικά λανθασμένο σχεδιασμό ως προς τον ενεργειακό χάρτη της χώρας έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Επιβεβαιώνεται η πλήρης χρεωκοπία της πολιτικής της απελευθέρωσης της ενέργειας, επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας,

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπάτησε τους πολίτες με τα περίφημα πολύχρωμα τιμολόγια επισήμανε επίσης στον σταθμό μας ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

H ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας παραμένει σταθερή, ενώ η μείωση του πληθωρισμού επιβραδύνεται, σύμφωνα με τις νέες επικαιροποιημένες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο ταυτόχρονα κτυπά καμπανάκι για την ανεπαρκή δημοσιονομική προσαρμογή σε πολλές χώρες- μετά την πανδημία του κορονοϊού- επικρίνοντας κυρίως τις ΗΠΑ για τη συνεχιζόμενη αύξηση του χρέους τους. Σύμδωνα με το ΔΝΤ το παγκόσμιο ΑΕΠ θα αυξηθεί φέτος 3,2% και 3,3% το 2025 Η Ευρωζώνη φέτος αναμένεται να αναπτυχθεί 0,9% και 1,5% το 2025.

Καμίνι η χώρα έως και το Σαββατοκύριακο. Σε πορτοκαλί συναγερμό αρκετές περιοχές της χώρας για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο σε πέντε περιφέρειες και στην Αττική. Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός Τηλεργασία ως και την Παρασκευή για δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και εργάζονται σε περιοχές όπου θα επικρατήσουν θερμοκρασίες από 40 βαθμούς Κελσίου και άνω.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αθηναίων. Ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες στις επτά Λέσχες Φιλίας 9 το πρωί με εννέα το βράδυ. Σε καθημερινή λειτουργία έως τις 7.30 το απόγευμα η «Γραμμή Καύσωνα» των Δημοτικών Ιατρείων. Αναλυτικά στον athina984.gr

Επιμένει η ΝΔ στη διαγραφή Πολάκη παρά την τηλεφωνική επικοινωνία του Στέφανου Κασσελάκη με τη Μαρία Συρεγγέλα από την οποία ζήτησε συγγνώμη, με αφορμή τη φραστική επίθεση που δέχθηκε η γραμματέας της ΝΔ από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε εκπομπή στο Attica Tv .

Η συγγνώμη για να έχει νόημα προϋποθέτει πράξεις αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν με φοβίζουν οι θρασύδειλοι τραμπουκισμοί ενός πολιτικού τόνισε νωρίτερα στο περιστύλιο της Βουλής η Μαρία Συρεγγέλα. Μάλιστα, σημείωσε πως η συγγνώμη του Στέφανου Κασσελάκη θα έπρεπε να είναι «έμπρακτη», δηλαδή «περιμέναμε την διαγραφή του κυρίου Πολάκη», πρόσθεσε.

Δεν παίρνω λέξη πίσω από αυτά που είπα χθες” έγραψε σε ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα επανεξελέγη πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Στο μεταξύ Τα ζητήματα του κράτους δικαίου, η μεταναστευτική πολιτική και το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης ήταν ορισμένα από τα θέματα που έθεσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο, Κώστας Αρβανίτης, στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Left.

Ο ίδιος θεωρεί ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «Δεν μπόρεσε να πείσει ότι θα προωθήσει τις προοδευτικές και κοινωνικές πολιτικές που έχει ανάγκη η Ευρώπη», προαναγγέλλοντας ότι δεν θα στηρίξει το Left την υποψηφιότητά της.

Συνεχίζεται η κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Την επόμενη μέρα των εσωκομματικών εκλογών να σεβαστούν το αποτέλεσμα κάλεσε τους υποψήφιους για την ηγεσία του κόμματος ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ανάγκη εκδημοκρατισμού της χώρας μέσα από το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε από την Πάτρα ο Χάρης Δούκας, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

Βρίσκομαι απέναντι σε κάθε κατεστημένη και συντηρητική επιλογή. ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δεν πάνε μαζί», τόνισε ο υποψήφιος Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN

Δεκάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έξοδο μιας σήραγγας στην Πινέδα ντε Μαρ, 75 μίλια από τη Βαρκελώνη, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της Inditex ανατράπηκε. Σύμφωνα με τις αρχές, η κατάσταση των τριών τραυματιών είναι κρίσιμη.

Η έκθεση της εικαστικού Κυριακής Χριστακοπούλου με τίτλο «Φορώντας μύθους…. και φουστάνια αδειανά» φιλοξενείται στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» του Δήμου Αθηναίων. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα…

Στην αθλητική επικαιρότητα: Το Πουέρτο Ρίκο αντιμετωπίζει η Εθνική μπάσκετ των ανδρών, σε φιλική αναμέτρηση στις 18.30 στο κλειστό της Πυλαίας.

Στις 20.30 θα ξεκινήσει στη Λίμνη της Βουλιαγμένης η εκδήλωση της Σούπερ Λιγκ για την κλήρωση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.

Kαι ο καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες και αύριο στην Αττική .Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 30 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 37 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα