back to top
31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

31 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την επιβολή για δύο μήνες έκτακτου τέλους στους παραγωγούς ενέργειας για να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα για την ανακούφιση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος του Αυγούστου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.
Επισήμανε ότι αύριο ο υπουργός Ενέργειας θα παραχωρήσει αναλυτική συνέντευξη στην οποία θα εξηγήσει τι συμβαίνει στην αγορά και πως θα επιβληθεί το τέλος. Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα το κάνουμε.
Απέρριψε εκ νέου την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά επιμένοντας ότι έχει προσωρινό μόνο αποτέλεσμα και τόνισε ότι δεν θα το κάνουμε σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να υιοθετήσω ένα μέτρο που είμαι βέβαιος ότι θα είναι αναποτελεσματικό.

Εγκρίθηκε με πλειοψηφία το κείμενο απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την τύχη των κομματικών μέσων της, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης δέχτηκε να συμπεριληφθεί σε αυτό συγκεκριμένο απόσπασμα που καθιστά σαφές ότι την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και επί προεδρίας του Αλέξη Τσίπρα δεν διακινήθηκε μαύρο πολιτικό χρήμα.
Σε ότι αφορά τα ΜΜΕ του κόμματος οι διοικήσεις τους καλούνται να εκπονήσουν και να εισηγηθούν σχέδιο βιωσιμότητας τους, ενώ η Πολιτική Γραμματεία στη παρούσα φάση αποφάσισε μεταξύ άλλων αύξηση της μηνιαίας υποχρεωτικής εισφοράς των βουλευτών και των ευρωβουλευτών, καθώς και η χρηματοδότηση των Μέσων σε ετήσια βάση δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσό που ισούται με το 45% της κρατικής τακτικής χρηματοδότησης.

Περιορίστηκαν οι πυρκαγιές σύμφωνα με την πυροσβεστική σε Ασπρόπυργο και την Αχαΐα. 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και αύριο.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε σήμερα δεκτό το αίτημα του Δήμου Αθηναίων για προσωρινή αναστολή της ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τα επιτρεπόμενα ύψη κτιρίων. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε ότι γίνεται πράξη το κοινωνικό συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες της Αθήνας για μία πόλη ανθρώπινη, λειτουργική, πράσινη και ασφαλή. Είναι μία ιστορική στιγμή, μία μεγάλη νίκη για την Αθήνα.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλαβαν τις προηγούμενες εβδομάδες πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, μεταδίδει το δίκτυο CNN επικαλούμενο καλά πληροφορημένους μη κατονομαζόμενους αξιωματούχους.
Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει ένδειξη πως ο 20χρονος δράστης της επίθεσης συνδεόταν με το εν λόγω σχέδιο συνωμοσίας.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Φιλική νίκη με 67-65 πέτυχε η Ελλάδα κόντρα του Πουέρτο Ρίκο στο κλειστό της Πυλαίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
32 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα