back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Η αποστολή της Εθνικής μπάσκετ θα παρελάσει στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάστε επίσης

Σύσσωμη η Εθνική μπάσκετ αναμένεται να είναι παρούσα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων την επόμενη Παρασκευή και όχι μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Τελικά όχι μόνο ο σημαιοφόρος Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά σύσσωμη η Εθνική ομάδα αναμένεται να είναι παρούσα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνει στον Σηκουάνα στις 26 Ιουλίου.

Η αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» θα ταξιδέψει από το Λιλ, όπου θα γίνει η πρώτη φάση του ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, προς το Παρίσι και θα επιστρέψει στη βάση της αργά το βράδυ, καθώς το Σάββατο (27/7) παίζει με τον Καναδά στις 22:00 στην πρεμιέρα της.

Ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Πέτρος Συναδινός, μίλησε στο ΕΟΚ Web Radio:

-Για τις 101 συμμετοχές της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Εκτός από τα ομαδικά έχουμε ισχυρή εκπροσώπηση στη σκοποβολή, στο στίβο, στη κωπηλασία, στην ιστιοπλοΐα και με χαρά βλέπουμε ότι τα 101 παιδιά είναι όλα σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ καλά παιδιά, έχουμε πολύ υγιές αθλητικό δυναμικό και πρέπει να πούμε ότι περίπου τα μισά πάνε για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και είναι μεγάλη μας χαρά. Έχουμε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και νομίζω ότι είμαστε μια καλή αποστολή».-Για την ομάδα μπάσκετ που θέλει να είναι στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων: «Καταρχάς, είναι πάρα πολύ ευχάριστο που μάθαμε και εμείς σαν αρχηγοί της αποστολής στο Παρίσι ότι εξέφρασαν την επιθυμία όλα τα παιδιά να είναι παρόντες στην τελετή έναρξης στον Σηκουάνα. Αυτό δίνει ένα επιπλέον εύσημο σε όλα τα παιδιά και στον αγώνα που έκαναν τον τελευταίο στο ΣΕΦ έδειξαν πόσο αγαπούν και την ομάδα και την Ελλάδα. Έτσι είμαστε και εμείς χαρούμενοι και περήφανοι που θα τους έχουμε μαζί μας. Όπως καταλαβαίνετε, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες ώστε και τα παιδιά να μην κουραστούν, να έρθουν όλα, που το εύχομαι και το ελπίζω, και να επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστοι και με ασφάλεια στη Λιλ. Η οργανωτική επιτροπή, επειδή έχει και άλλα αιτήματα από άλλες ομάδες που θα είναι στη Λιλ, έχουν αρχίσει και διαμορφώνουν ένα ειδικό πρόγραμμα μετακίνησης από τη Λιλ στο Παρίσι και πίσω. Σύντομα θα έχουμε κάποια πιο συγκεκριμένα νέα».

-Για το αν είναι κάτι ξεχωριστό η τελετή έναρξης στον Σηκουάνα: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται εκτός κάποιου Ολυμπιακού σταδίου η τελετή έναρξης. Είναι μια πρόκληση όχι μόνο για τους οργανωτές, αλλά και για τους μελλοντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Ξεφεύγοντας από τα θέματα ασφαλείας, που είναι πάντοτε επίκαιρα σε κάθε διοργάνωση, το πρόβλημα είναι κυρίως οργανωτικό».

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα