back to top
32.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Έκτακτο τέλος στους παραγωγούς ενέργειας για επιδότηση ρεύματος τον Αύγουστο – Αύριο η εξειδίκευση

Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ και στη Σία Κοσιώνη παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πιο αναλυτικά:

Για Τραμπ: Άγριο συμβάν η απόπειρα δολοφονίας – Η πολιτική βία δεν έχει χώρο στις δημοκρατίες – Με τα κόμματα αντίπαλοι, όχι εχθροί – Λογικές ή μας τελειώνουν ή τους τελειώνουμε, δεν έχουν θέση – Υπάρχει τοξικότητα και στην πατρίδα μας.

Για Πολάκη: Αδιανόητες κουβέντες εναντίον μίας γυναίκας – Ο Πολακισμός θα βρει θέση στο νέο λεξικό του Μπαμπινιώτη.

Για Αυγενάκη: Στην περίπτωση Αυγενάκη οι κυρώσεις ήταν άμεσες.

Για υπόθεση Novartis: Είναι χυδαία πολιτική συνομοσία – Η Δικαιοσύνη είναι η μόνη που μπορεί να βγάλει τις κουκούλες – Αυτό που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2018, είναι ό,τι πιο άθλιο έχει δει.

Για το μήνυμα των εκλογών: Δεν αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας από τη ΝΔ, αλλά καθόμαστε λίγο στην άκρη, σας κοιτάμε.

Για το πρόγραμμά του: Ορίζοντας την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών το τέλος της τετραετίας – Η αλλαγή προσώπων εξυπηρετεί την ταχύτερη υλοποίηση των αλλαγών.

Για τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος: 1)Δύο έκτακτων μηνυμάτων τέλος στους παραγωγούς φυσικής ενέργειας 2)Επιδότηση στον Αύγουστο – Προσωρινή στρέβλωση, πρόβλημα και με ευρωπαϊκή διάσταση – Αύριο η εξειδίκευση για το πώς θα δοθεί το επίδομα

Για πληθωρισμό και ακρίβεια: Σημαντική μείωση πληθωρισμού και κάποια αποκλιμάκωση τιμών – Κάναμε βαριές παρεμβατικές ενέργειες για να συγκρατήσουμε τις τιμές – Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος για να πέσουν οι τιμές.

Για κατώτατο μισθό: Έχει αυξηθεί 28%.

Για πολυεθνικές: Πωλούν στην Ελλάδα ακριβότερα από άλλες χώρες

Για μείωση ΦΠΑ: Αναποτελεσματικό μέτρο η μείωση του ΦΠΑ – Έχει προσωρινό όφελος.

Για ενίσχυση: Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων στο τέλος του χρόνου, είναι δέσμευσή μας και μείωση εργοδοτικών εισφορών – Δεδομένη η προσήλωση στη δημοσιονομική τάξη.

Για ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Μας απασχολεί το ζήτημα – Αναζητούμε στοιχεία – Υπάρχουν περιπτώσεις με μονοπώλια – Αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, θα το κάνουμε.

Για ιδιώτες γιατρούς σε νοσοκομεία του ΕΣΥ: Ζητάμε από τους τοπικούς γιατρούς να πληρωθούν δύο εφημερίες τον μήνα – Έχουμε πρόβλημα σε κάποια νοσοκομεία, σε κάποιες ειδικότητες – Θα στηρίξω το υπουργείο σε αυτήν την υπόθεση – Τελευταία έκκληση να λυθεί με συνεννόηση, αλλιώς έχουμε εργαλεία να αντιμετωπίσουμε το θέμα, αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος – Προτεραιότητα η περαιτέρω αύξηση απολαβών των γιατρών – Οι συνθήκες στα νοσοκομεία δεν είναι καλές ούτε για τους ασθενείς, ούτε για τους γιατρούς.

Για νομιμότητα: Για πρώτη φορά κυβέρνηση κάνει πράξη η νομιμότητα παντού. Ξηλώνουμε εστίες παραβατικότητας, ακόμη και μέσα στο Κράτος. Ακόμη και στο ποδόσφαιρο. Κάντε υπομονή για την εικόνα της Μυκόνου, που δεν είναι αυτή που θέλουμε να προβάλλουμε.

Για τις φωτιές: Τεράστια σημασία ότι 650.000 πολίτες καθάρισαν τα οικόπεδά τους.

Για την Κύπρο: Δύσκολη ημέρα το Σάββατο 20 Ιουλίου για τον ελληνισμό – Ευκαιρία αναστοχασμού για τι δεν κάναμε και εμείς καλά – Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών στα πλαίσια των αποφάσεων του ΟΗΕ. Αυτό είναι μη διαπραγματεύσιμο. Δεν το ξέρω αν η Τουρκία είναι έτοιμη.

Για Βόρεια Μακεδονία: Το όνομα είναι Βόρεια Μακεδονία και δεν μπορεί να αποκαλείται αλλιώς – Η Ελλάδα είναι τοποτηρητής της ευρωπαϊκής πορείας της Βόρειας Μακεδονίας. Στο ζήτημα αυτό, η Ελλάδα δεν είναι μόνη. Έχει όλη την Ευρώπη μαζί της. Υπάρχει μία Συμφωνία. Πρέπει να την τηρήσουν οι γείτονές μας.

Για Μέτσολα: Χάρηκα για την επανεκλογή της, είμαι σίγουρος για την εκλογή της Φον ντερ Λάιεν. Ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο, θα είναι και η επιλογή του Επιτρόπου.

Για ΠΑΣΟΚ: Είναι κόμμα της αντιπολίτευσης. Κανένα σχόλιο για την υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για την προεδρία – Για το ΠΑΣΟΚ έχω απαγορεύσει δια ροπάλου προτιμήσεις και απόψεις. Θα ήταν άκομψο να το κάνουμε. Πιστεύω στις αυτοδύναμες κυβερνήσεις.

Για εκλογές: Ο εκλογικός νόμος είναι αυτός και θα παραμείνει – Εκλογές το 2027 – Αυτοί είναι οι κανόνες – Όσο μιλάμε για εκλογές, τόσο δίνουμε στους πολίτες την πεποίθηση ότι μας ενδιαφέρει η επανεκλογή μας και όχι τα προβλήματά τους.

Για τις αναφορές Κασσελάκη σε μαύρα χρήματα στα κόμματα: Το θέμα των μαύρων χρημάτων αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και όχι τη ΝΔ – Πρώτα ας λύσουν τα εσωτερικά τους, αν αφορά τον κύριο Τσίπρα και μετά να ασχολούνται με τη ΝΔ – Έχω καταθέσει Πόθεν Έσχες και ελέγχεται – Όλο αυτό το ζήτημα, το δημιούργησε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης.

Για Σαμαρά και Καραμανλή: Δεν συμφωνώ με κάποιες απόψεις τους, αλλά έχουν το δικαίωμα να τις εκφράζουν – Η πολιτική αυτή τη στιγμή της ΝΔ εκφράζεται από εμένα και την κυβέρνηση – Έχουμε κερδίσει πέντε εκλογές, άρα κάνουμε κάτι σωστό – Η Ελλάδα σήμερα διεθνώς είναι πιο ισχυρή

Newsroom, Απόστολος Χονδρόπουλος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα