back to top
36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

36.2 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Και στη Βουλή μεταφέρθηκε η σύγκρουση για την επίθεση Πολάκη στη Συρεγγέλα

Διαβάστε επίσης

Και  στη Βουλή μεταφέρθηκε η σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης  για την ανοίκεια φραστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στη γραμματέα της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.

 «Η βία όποια μορφή κι αν έχει, είτε είναι βία η οποία ασκείται με χειροδικία, είτε είναι βία που ασκείται ψυχολογικά, είτε η λεκτική βία είναι καταδικαστέα», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του θεσμού του ενέχυρου .
 Όπως είπε, στη βία δεν υπάρχουν διαβαθμίσεις και εκείνο  που του έκανε εντύπωση είναι ότι κανείς από τους συναδέλφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης που υπεραμύνονται των δικαιωμάτων των γυναικών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, δεν έκανε την παραμικρή αναφορά και δεν ένιωσε την ανάγκη να καταδικάσει αυτό το γεγονός.
«Δεν έχουμε καμία πρόθεση, ούτε διάθεση να αποκρύψουμε κατά την ομιλία μας, ζητήματα της επικαιρότητας, όπως και εν προκειμένω βάλατε το θέμα με μια διάθεση εξυπνακισμού  και ειρωνείας», ανέφερε ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.
Και πρόσθεσε: «Δεν σας έφτανε που ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματός μου ζήτησε συγγνώμη από την κ. Συρεγγέλα και θέλετε κι από μένα, αλλά θα σας ρωτήσω αν έχετε πει έστω και μία κουβέντα όταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής σας, ο κ. Γεωργιάδης, εξύβριζε κατά ποταπό τρόπο και βουλευτές αλλά και δικαστή που χειριζόταν την υπόθεση της Novartis».
Επίσης, ο κ. Αυλωνίτης ρώτησε εάν υπήρξε έστω και ένας συνάδελφος της ΝΔ που να αντέδρασε όταν «γαλάζιος» βουλευτής προσπάθησε να προσβάλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης βάζοντας το «η» ή το «ο» μπροστά από το όνομα του.
Δημήτρης Ράντος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα