back to top
35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Κεραμέως: Μέτρα για την ενίσχυση της απασχόλησης προωθεί η κυβέρνηση

Διαβάστε επίσης

Το πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης που -κατά περίπτωση- προωθεί ή υλοποιεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της απασχόλησης, παρουσίασε η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Υπουργών Εργασίας (EPSCO) που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της, η κα Κεραμέως ανέπτυξε τις προτάσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπιση ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό και υπογράμμισε τη σημασία της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, σε συνάρτηση με την ενίσχυση του μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς.

Ειδικότερα, η υπουργός Εργασίας εστίασε σε δύο βασικούς άξονες:

Πρώτος άξονας – Δράσεις αντιμετώπισης των προκλήσεων της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και δεξιοτήτων στην Ελλάδα – ενδεικτικά:

• Ενίσχυση του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας για την παρακολούθηση των αναγκών της αγοράς εργασίας και των διαθέσιμων δεξιοτήτων ανά φύλο, ηλικία, εκπαίδευση, τομέα οικονομικής δραστηριότητας.
• Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση με προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανειδίκευσης ανέργων και εργαζομένων με ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
• Ανάπτυξη διαδικτυακών πλατφορμών, όπως το JobMatch, το οποίο συνδέει άμεσα άτομα που αναζητούν εργασία με επιχειρήσεις.

Δεύτερος άξονας – Μεγαλύτερη συμμετοχή νέων και ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας:

• Ως προς τους νέους, αξιοποιώντας πλήρως θεσμούς όπως οι ημέρες καριέρας, η πρακτική άσκηση, η μαθητεία, τα επαγγελματικά μεταπτυχιακά.
• Ως προς τους ηλικιωμένους, καταργήθηκε η παρακράτηση 30% της σύνταξης των εργαζόμενων συνταξιούχων η οποία ρύθμιση οδήγησε σε θεματική αύξηση των εργαζόμενων συνταξιούχων.

Δημήτρης Κωστάκος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα