back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Υπεγράφη η 2η Προγραμματική Σύμβαση προώθησης δράσεων του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Διαβάστε επίσης

Την δεύτερη τριετή Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την προώθηση των δράσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Για την περίοδο 2024-2026, το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί τον θεσμό με 1.200.000 ευρώ -συν 70.000 ευρώ για το φετινό επετειακό έτος των 30 ετών από την ίδρυση του Διεθνούς Φεστιβάλ- ο Δήμος Καλαμάτας με 450.000 ευρώ και η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 80.000 ευρώ.

Στον χαιρετισμό της, για την 30ή επέτειο του Φεστιβάλ η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σημείωσε:

«Δεν ξέρω, εάν, πριν από 30 χρόνια, στην πρώτη εκδήλωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, κάποιος μπορούσε να φανταστεί ότι αυτός ο θεσμός θα είχε τόσο λαμπρή εξέλιξη. Κάθε καλοκαίρι παρουσιάζεται στην Καλαμάτα ένα από τα σημαντικότερα -σε ευρωπαϊκό επίπεδο- φεστιβάλ σύγχρονου χορού. Αυτό και μόνο είναι μια τεράστια ικανοποίηση για τους εμπνευστές του, για όσους δούλεψαν και δουλεύουν για την προώθηση και την εξέλιξη του θεσμού και, τελικά, και για όλους εμάς που ζούμε πραγματικά αυτό το οποίο έχει καταφέρει η πόλη της Καλαμάτας, ο Δήμος, η Περιφέρεια, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η Λίντα Καπετανέα και οι συνεργάτες της εργάζονται συστηματικά και σταθερά για τον θεσμό και την προαγωγή του, για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διεθνοποίηση του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Είναι, λοιπόν, μεγάλη χαρά και για μένα. που και φέτος είμαι εδώ, μαζί σας, στην έναρξη αυτού του εξαιρετικού Φεστιβάλ. Πριν από λίγο υπογράψαμε τη δεύτερη τριετή προγραμματική σύμβαση, στην οποία το Υπουργείο Πολιτισμού συμβάλλει με το ποσόν, 1.200.000,00 €. Και κάτι ακόμη, και κλείνω με αυτό: Στην παρουσίαση του φετινού προγράμματος, που έκανε η Λίντα στην Αθήνα, πριν λίγο καιρό, είχε τονίσει ότι φέτος γιορτάζουμε τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ. Το Υπουργείο Πολιτισμού, για το 2024, ειδικά για το επετειακό έτος 2024, επιπλέον της προγραμματικής σύμβασης που μόλις υπογράψαμε, επιχορηγεί το Φεστιβάλ με ακόμη 70.000€, ,ώστε να δώσουμε στα πράγματα ακόμα μεγαλύτερη δυναμική».

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη υπέγραψε τη δεύτερη τριετή Προγραμματική Σύμβαση Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την προώθηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Η Προγραμματική Σύμβαση η οποία υπεγράφη στο Μέγαρο Χορού, κατά την πρώτη ημέρα της έναρξης του διεθνούς Φεστιβάλ, είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι το Υπουργείο Πολιτισμού επενδύει σταθερά, τα τελευταία χρόνια, στην ανάπτυξη του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας.

Σημειώνεται, ότι μέσω της πρώτης τριετούς Προγραμματικής Σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την περίοδο 2021-2023, το Υπουργείο Πολιτισμού έχει επιχορηγήσει με 1.200.000 τις δράσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα