back to top
36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

36.1 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στη 01:00

Διαβάστε επίσης

Την επιβολή για δύο μήνες έκτακτου τέλους στους παραγωγούς ενέργειας για να χρησιμοποιηθούν τα έσοδα για την ανακούφιση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος του Αυγούστου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σκάι.

Επισήμανε ότι σήμερα ο υπουργός Ενέργειας θα παραχωρήσει αναλυτική συνέντευξη στην οποία θα εξηγήσει τι συμβαίνει στην αγορά και πως θα επιβληθεί το τέλος.

Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σε ότι αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως αν κρίνουμε ότι πρέπει να παρέμβει η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα το κάνουμε.

Απέρριψε εκ νέου την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά επιμένοντας ότι έχει προσωρινό μόνο αποτέλεσμα και τόνισε ότι δεν θα το κάνουμε σημειώνοντας ότι «δεν μπορώ να υιοθετήσω ένα μέτρο που είμαι βέβαιος ότι θα είναι αναποτελεσματικό.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει, η πολιτική της κυβέρνησής του δεν φέρνει τίποτα καλό για την κοινωνική πλειοψηφία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκρηκτικές αυξήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα, και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί στρεβλώσεων στην αγορά, το σχόλιο του ΚΚΕ.

Στις αγορές βγαίνει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο με την δημοπρασία 5ετούς ομολόγου. Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους θα διενεργηθεί Δημοπρασία για την επανέκδοση Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, σταθερού επιτοκίου 3,875%, λήξης 12 Μαρτίου 2029, σε άυλη μορφή.

Yπό μερικό έλεγχο, η φωτιά στον Όλυμπο, μεταξύ της Κρυόβρυσης και της Καρυάς. 46 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς και σήμερα.

«Η πόλη δεν αντέχει άλλο τσιμέντο και δεν αντέχει νέα μεγαθήρια. Γίνεται πράξη το κοινωνικό συμβόλαιο που έχουμε υπογράψει με τους πολίτες της Αθήνας για μία πόλη ανθρώπινη, λειτουργική, πράσινη και ασφαλή», τόνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χαρης Δούκας μετά την ανακοίνωση της απόφασης του ΣτΕ που έκανε δεκτό αίτημα του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τα επιτρεπόμενα ύψη των κτιρίων.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Το Ιράν χαρακτηρίζει «αβάσιμες και κακόβουλες» τις πληροφορίες που μετέδωσε το CNN ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ενημερώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες για ιρανικό σχέδιο συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Τέσσερις στους πέντε Αμερικανούς φοβούνται ότι η χώρα τους διολισθαίνει στο χάος, στη σκιά της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ αυξάνεται η ανησυχία ότι οι εκλογές της 5ης Νοεμβρίου ενδέχεται να πυροδοτήσουν περισσότερη πολιτική βία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos για λογαριασμό του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Η διήμερη δημοσκόπηση έδειξε ότι ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος διατηρεί οριακό προβάδισμα έναντι του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με 43% έναντι 41%.

Στην αθλητική σας ενημέρωση,
Φιλική νίκη με 67-65 πέτυχε η Ελλάδα κόντρα του Πουέρτο Ρίκο στο κλειστό της Πυλαίας.

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 30 έως 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα