back to top
36 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

36 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο που ανακοίνωσε πρωθυπουργός και αφορά στην επιβολή έκτακτου τέλους για δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας -με στόχο την επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος του Αυγούστου- εξειδικεύει σε λίγη ώρα ο υπουργός Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης στην συνέντευξή του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ απέρριψε εκ νέου την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Όσον αφορά το ζήτημα της κάλυψης κενών στα περιφερειακά νοσοκομεία και την κόντρα μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των ιδιωτών γιατρών, ο πρωθυπουργός απηύθυνε “τελευταία έκκληση”, όπως είπε, για να λυθεί το ζήτημα συναινετικά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης σε αντίθετη περίπτωση.

Κατατέθηκε στη Βουλή η διάταξη για την έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Τα καθαρά έσοδα από την Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ και, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων τον Δεκέμβριο.

Κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, με φόντο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκρηκτικές αυξήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα, και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί στρεβλώσεων στην αγορά, το σχόλιο του ΚΚΕ.

Αναβλήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου επρόκειτο να εγκριθεί η επιλογή της καθηγήτριας Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, λόγων έντονων αντιδράσεων βουλευτών της ΝΔ. Συγκεκριμένα, εξαιτίας του γεγονότος ότι η κ. Φουντεδάκη, ήταν η βασική συντάκτρια του νόμου για τον γάμο τον ομόφυλων ζευγαριών, -σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν μεχρι το Μαξιμου- κάποιοι εκ των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ήταν αποφασισμένοι να δώσουν αρνητική ψήφο.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου συναντάται με την πολιτική ηγεσία του.

Νέες συναντήσεις με πολίτες οι οποίοι δεν καταφεραν να τον συναντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα, θα έχει στις 12 το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελάκης στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου.

“Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε” δηλώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, στην οποία γνωστοποιεί ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου του ανεστάλη προσωρινά πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία γυναίκας, η οποία τον συνάντησε την περασμένη Πέμπτη, στην έναρξη των προσωπικών ραντεβού του με πολίτες.

Στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Και επισήμως η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για την εσωκομματική κούρσα ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψήφιων διεκδικητών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε 8 ενώ πρόκειται για την 3η γυναικεία υποψηφιότητα.

Σε συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στην πύλη του εργοστασίου της στη Λάρυμνα θα βρεθεί στις 10.30 ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Διαμαρτύρονται για την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει τη σύμβαση των εργαζομένων χωρίς καμία διασφάλιση όπως τονίζουν.

Έως αύριο τα μεσάνυχτα θα είναι ανοικτή η πλατφόρμα ηλεκτρονικής υποβολής Μηχανογραφικών Δελτίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για εισαγωγή σε Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης. Ωστόσο όσοι υποψήφιοι το επιθυμούν θα μπορούν να ξαναμπούν στην πλατφόρμα στην περίπτωση που θέλουν να διαγράψουν σχολές που τελικά δεν επιθυμούν, μπορούν να το κάνουν έως την Παρασκευή στις 2μμ, αλλά δεν θα μπορούν να αλλάξουν τη σειρά προτίμησης ή να προσθέσουν άλλες σχολές.

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το κύμα καύσωνα στη χώρα, με τις θερμοκρασίες σε καποιες περιοχές να φτάνουν εως και 43 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστός θα παραμείνει ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα. Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για εκείνες τις ώρες θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν με την επαναλειτουργία του χώρου.

Ανοιχτές 12 ώρες την ημέρα, από 9 το πρωί, μέχρι 9 το βράδυ, παραμένουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων καθώς και οι παιδικές χαρές και οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι του Δήμου, καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική, η Πελοπόννησος και η Εύβοια.

Έξι σημεία ιδιαίτερης προσοχής σχετικά με την ετήσια άδεια, επισημαίνει το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ, ενώ τα συνδικάτα βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να υποδεχθούν τυχόν καταγγελίες εργαζομένων.

Η Ελλάδα προσχώρησε ως πλήρες μέλος στη Διεθνή Συμμαχία για την Επιστροφή των Παιδιών στην Ουκρανία, ανακοίνωσε νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών. Η Διεθνής Συμμαχία αποτελεί κοινή πρωτοβουλία Ουκρανίας-Καναδά και ανακοινώθηκε επίσημα στις 2 Φεβρουαρίου 2024. Μελη της είναι επίσης η Αργεντινή, η Ιαπωνία και η Χιλή, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση προσχώρησε πρόσφατα στη Συμμαχία με καθεστώς παρατηρητή.

Δεύτερη ημέρα των δωρεάν δερματολογικών εξετάσεων στα δημοτικά ιατρεία της Αθήνας, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση καρκινικών και προκαρκινικών παθήσεων.

Σήμερα οι εξετάσεις γίνονται ως τις 2 στο 1o Πολυδύναμο Κέντρο, επί της οδού Σόλωνος 78. Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-3626587.

Η Μόσχα ζήτησε από την Google να ξεμπλοκάρει και να επαναφέρει περισσότερα από 200 φιλορωσικά κανάλια στο YouTube, τα οποία είχαν αποκλειστεί μετά την εισβολή στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε χθες το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Ανάμεσα σε αυτά, το Russia Today , που χρηματοδοτείται από το Κρεμλίνο, και ο ειδησεογραφικός ιστότοπος RBC,

Δεκάδες νεκροί από Ισραηλινούς βομβαρδισμούς , κυρίως σε σχολείο όπου είχαν καταφύγει εκτοπισμένοι,. Συγκεκριμένα η Πολιτική Προστασία στη Λωρίδα της Γάζας, έκανε λόγο για 57 νεκρούς και «δεκάδες» τραυματίες.

ΚΑΙΡΟΣ

Ως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική, με βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα