back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Με πρόθεση να αποκλείσουν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας κινούνται αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και συγκεντρωμένοι στο συλλαλητήριο της Λάρυμνας στη Φθιώτιδα. Ήδη οι πρώτες ομάδες από διαδηλωτές κατευθύνονται προς τον κόμβο του Μαρτίνου όπου θα επιχειρήσουν να κλείσουν τον εθνικό δρόμο.

«Οι μάσκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έπεσαν. Πρωτοφανής ο εμπαιγμός της προς τους εργαζόμενους  της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι απολύθηκαν. Τέτοια επιτυχία του κ.  Μητσοτάκη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα βρει προσωπικά βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ” δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης.

Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. “Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα εδώ θα είμαστε, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή», ανέφερε, σε δήλωσή του.

Εξωγενείς παράγοντες μη ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση και  επιβεβλημένοι από ευρωπαϊκούς κανονισμούς διαμορφώνουν τις τιμές στην ενέργεια, τόνισε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, στη συνέντευξη Τύπου για την επιβολή έκτακτου τέλους για τουλάχιστον δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας, με στόχο την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος τον Αύγουστο. Ο Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος μας ενημερώνει ….

Το μέτρο προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Στη Βουλή η διάταξη για την έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.
Τα καθαρά έσοδα από την Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ και, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων τον Δεκέμβριο.

Κριτική της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, με φόντο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκρηκτικές αυξήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα, και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί στρεβλώσεων στην αγορά, το σχόλιο του ΚΚΕ.

Γαλάζιο αντάρτικο στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Αναβλήθηκε συνεδρίαση με θέμα την τοποθέτηση της Κατερίνας Φουντεδάκη ως επικεφαλής της Ανεξάρτητης Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Βουλευτές της ΝΔ αντιδρούν, καθώς ήταν η βασική συντάκτρια του νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν μέχρι το Μαξίμου- κάποιοι εξ αυτών ήταν αποφασισμένοι να δώσουν αρνητική ψήφο.

Νέες συναντήσεις με πολίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να τον συναντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα θα έχει από αυτή την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. “Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε” δηλώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, στην οποία γνωστοποιεί ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου του ανεστάλη προσωρινά πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία γυναίκας, η οποία τον συνάντησε την περασμένη Πέμπτη, στην έναρξη των προσωπικών ραντεβού του με πολίτες.

Ούτε λέξη πίσω δεν παίρνω γι αυτά που είπα στην κυρία Συρεγγέλα, επανέλαβε σε δηλώσεις του στις τηλεοπτικές κάμερες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

Στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. Θα συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα.

Στη σύλληψη ενός 38χρονου για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου, προχώρησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Για τον ίδιο λόγο σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ενός 48χρονου και ενός 61χρονου. Και οι τρεις διέμεναν σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Στη Σπάρτη, συνελήφθη 41χρονος με περισσότερα από 33 κιλά κάνναβης. Διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε περιοχές της Αττικής.

Κορυφώνεται σήμερα και αύριο το κύμα καύσωνα στη χώρα, με τις θερμοκρασίες σε καποιες περιοχές να φτάνουν εως και 43 βαθμούς Κελσίου.

Κλειστός ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα. Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για εκείνες τις ώρες θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν με την επαναλειτουργία του χώρου.

Ανοιχτές 12 ώρες την ημέρα, από 9 το πρωί, μέχρι 9 το βράδυ, παραμένουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων καθώς και οι παιδικές χαρές και οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι του Δήμου, καθ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική, η Πελοπόννησος και η Εύβοια.

Επανήλθε ο Τζο Μπάιντεν στις σκληρές επικρίσεις του για τον Ντόναλντ Τραμπ, με ταυτόχρονες πάντως εκκλήσεις να αποκλιμακωθεί η πολιτική ένταση στις ΗΠΑ, μετά την απόπειρα δολοφονίας του αντιπάλου του.

Σε εκδήλωση που οργάνωσε η κυριότερη ένωση υπεράσπισης των αστικών και πολιτικών δικαιωμάτων των ΗΠΑ, ο πρόεδρος ζήτησε εκ νέου να πέσει η πολιτική θερμοκρασία στην Αμερική, καλώντας παράλληλα να απαγορευθεί ο τύπος τουφεκιού εφόδου που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ στην Πενσιλβάνια.

Και ο καιρός: Ως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική, με βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα