back to top
37.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

37.4 C
Athens
Παρασκευή, 16 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Σοφικό, νοτίως της περιοχής Άγιος Βλάσης Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Το έργο τους δυσχεραίνουν βόρειοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Ήχησε μήνυμα του 112 στους κατοίκους.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα σε πολλές περιοχές της χώρας, ανάμεσά τους η Αττική, η Πελοπόννησος και η Εύβοια.

Τουλάχιστον έως την Κυριακή το κύμα καύσωνα θα πλήττει τη χώρα. Κλειστός ο Αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης έως τις 5 το απόγευμα. Όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για εκείνες τις ώρες θα μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν με την επαναλειτουργία του χώρου.

Μέτρα του δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών. Ανοιχτές 12 ώρες την ημέρα, από 9 το πρωί, μέχρι 9 το βράδυ, παραμένουν επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων. Όλο το 24ωρο θα παραμένουν ανοιχτές οι παιδικές χαρές και οι εξωτερικοί αθλητικοί χώροι του Δήμου. Αναλυτικά στο athina984.gr

Εξωγενείς παράγοντες μη ελεγχόμενοι από την κυβέρνηση και επιβεβλημένοι από ευρωπαϊκούς κανονισμούς διαμορφώνουν τις τιμές στην ενέργεια, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Θεόδωρος Σκυλακάκης.

εξειδικεύοντας το μέτρο επιβολής έκτακτου τέλους για τουλάχιστον δύο μήνες στους παραγωγούς ενέργειας, με στόχο την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος τον Αύγουστο. Ο κ. Σκυλακάκης δεν έδωσε λεπτομέρειες, παραπέμποντας σε νέες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες.

Το μέτρο στήριξης προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ. Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παρέμβασης σε ό,τι αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, ενώ απέρριψε εκ νέου την μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.

Όσον αφορά το ζήτημα της κάλυψης κενών στα περιφερειακά νοσοκομεία και την κόντρα μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και των ιδιωτών γιατρών, ο πρωθυπουργός απηύθυνε “τελευταία έκκληση”, όπως είπε, για να λυθεί το ζήτημα συναινετικά, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης σε αντίθετη περίπτωση.

Δριμεία κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης , με φόντο τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά, αυτό που όλοι γνωρίζουν: Η απόστασή του από τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών ολοένα και μεγαλώνει», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής, η υποβάθμιση του ΕΣΥ και η αισχροκέρδεια των ολιγοπωλίων, δείχνει το μέγεθος της αποτυχίας της Κυβέρνησης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρωθυπουργός, προκειμένου να δικαιολογήσει τις εκρηκτικές αυξήσεις σε ρεύμα, τρόφιμα, και ακτοπλοϊκά εισιτήρια, επανέλαβε το γνωστό αφήγημα περί στρεβλώσεων στην αγορά, σχολιάζει το ΚΚΕ.

Στη Βουλή η διάταξη για την έκτακτη φορολόγηση στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Τα καθαρά έσοδα από την Προσωρινή Συνεισφορά Αλληλεγγύης εκτιμώνται σε 300 εκατ. ευρώ και όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, θα χρησιμοποιηθούν για την οικονομική ενίσχυση συνταξιούχων τον Δεκέμβριο.

Απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Περισσότερα από τον Κώστα Κορέλη

«Οι μάσκες της κυβέρνησης Μητσοτάκη έπεσαν. Πρωτοφανής ο εμπαιγμός της προς τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι απολύθηκαν. Τέτοια επιτυχία του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα βρει προσωπικά βιώσιμη λύση για τη ΛΑΡΚΟ” δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Μουλκιώτης.

“Μέχρι να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα εδώ θα είμαστε, κάθε μέρα, κάθε ώρα. Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή», ανέφερε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων.

«Στηρίζουμε την προσπάθειά για να υπάρξουν εκείνες οι υποδομές που θα κάνουν τη Θεσσαλία ανθεκτική απέναντι στις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως αυτά που ζήσαμε στην περσινή τραγωδία, τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα στη Λάρισα. Προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ -όπως ανέφερε -είναι να υπάρχει σχέδιο για τους υδάτινους φυσικούς πόρους με ενιαία αρχή υδάτων, την οποία όμως θα έχουν στα χέρια της η Περιφέρεια και το κράτος και όχι ιδιώτες».

Βολές του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας κατά του Νικου Δενδια με αφορμή τη δήλωσή του που αναφέρεται σε παράνομη, παντελώς αντίθετη με το Διεθνές Δίκαιο, εισβολή στην Κύπρο, «Θέλει να κάνει πολιτική καριέρα σπέρνοντας διχόνοια» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Άμεση η απάντηση του ΥΠΕΞ. «Λυπούμαστε ειλικρινώς που κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να «ευχαριστήσει» τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής και κατοχής για τις «υπηρεσίες» τους αναφέρει.

Νέες συναντήσεις με πολίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να τον συναντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα έχει αυτή την ώρα ο Στέφανος Κασσελάκης στο γραφείο του στην Κουμουνδούρου. “Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε” δηλώνει σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης, στην οποία γνωστοποιεί ότι με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου του ανεστάλη προσωρινά πλειστηριασμός σε πρώτη κατοικία γυναίκας, η οποία τον συνάντησε την περασμένη Πέμπτη, στην έναρξη των προσωπικών ραντεβού του με πολίτες.

Αμετανόητος διατείνεται ο Παύλος Πολάκης. “Ούτε λέξη πίσω δεν παίρνω γι αυτά που είπα στην κυρία Συρεγγέλα”, επανέλαβε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο καιρός: Έως 40 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα στην Αττική, με βοριάδες που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα