back to top
34.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

34.3 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Σε όλα τα νοικοκυριά, για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh, αλλά μόνο για τα κυμαινόμενα, πράσινα και κίτρινα, τιμολόγια, και όχι στα σταθερά, και μόνο για τον μήνα Αύγουστο θα δοθεί η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Ωστόσο το ύψος της επιδότησης θα εξαρτηθεί από τις τιμές ρεύματος που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι για τον Αύγουστο, ώστε αμέσως μετά να εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση.
Αναλυτικά οι δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος και τα νέα μέτρα στήριξης στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina 984.gr.

Έως το τέλος της εβδομάδας θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ανοιχτές 9 το πρωί, με 9 το βράδυ, και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Μαίνεται από το μεσημέρι η πυρκαγιά σε πευκόδασος στο Σοφικό Κορινθίας, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 140 πυροσβέστες.

Ένας πυροσβέστης ο οποίος επιχείρησε εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια στη φωτιά στο Σοφικό υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρείς πυροσβέστες, οι δύο με θλαστικά τραύματα και ο τρίτος με ελαφρά εγκαύματα.

Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στην πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή «Τσολιάδες» Κιλκίς. Αποκαταστάθηκε η λειτουργία του Τελωνείου. 42 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ετεροχρονισμένα δέχθηκε τη συγνώμη του πρώην υπουργού Λεύτερη Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζελος, ο οποίος αρχές Ιουλίου κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρωην υπουργό. «Με εξύβρισε, με απείλησε, μου προκάλεσε φόβο», είχε πει τότε ο υπάλληλος.
Το περιστατικό αρχικά καταγγέλθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο ενώ ακολούθως δημοσιοποιηθηκε το βίντεο με το περιστατικό.
“Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του”, δηλώνει με σημερινή ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Αυγενάκης.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε τέσσερις υπηρεσιακούς παράγοντες άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
Η δίωξη αφορά ενέργειες που πραγματοποίησαν οι κατηγορούμενοι στο τόπο του δυστυχήματος μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και σχετίζονται με τη διαμόρφωση του χώρου όπως η απομάκρυνση χώματος και άλλων υλικών.
Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας καθώς ήδη ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου και ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε ζητήσει να συγχωνευθεί η δικογραφία του στη συνολική δικογραφία για τα Τέμπη.

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την επιβολή προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στα πλεονάζοντα κέρδη των εταιρειών διύλισης.

Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αρνητική οι της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας και των Σπαρτιατών.

Ζήτησα μια ηθική δέσμευση από όλους ότι θα είναι υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές δήλωσε απο το Βόλο ο Νίκος Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Το θεωρώ έντιμο και δίκαιο, όχι προς εμένα αλλά προς τον απλό κόσμο του ΠΑΣΟΚ που αγωνίστηκε και πέτυχε κάτι που θεωρούνταν αδιανόητο: να είμαστε δεύτερο κόμμα στην ελληνική περιφέρεια πλην του λεκανοπεδίου. Ο τόπος έχει ανάγκη να απαλλαγεί το συντομότερο από τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, να αποκτήσει μια σοσιαλδημοκρατική και προοδευτική κυβέρνηση, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος.

Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Το εγώ μόνο του δεν μπορεί , το εμείς μπορεί να τα καταφέρει επισήμανε μιλώντας στο OPEN ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας.
Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών τόνισε μεταξύ άλλων οτι αυτή η κάλπη έχει εθνικά χαρακτηριστικά, υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθεί κρίση, αν δεν δημιουργηθούν αναχώματα, δήλωσε ο κ.Δούκας και πρόσθεσε: στόχος δεν είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι 2η δύναμη και να κερδίσω τον κ. Κασσελάκη αλλά να αλλάξει την πορεία και την κατεύθυνση της χώρας.
Το ΠΑΣΟΚ έχει ιστορικό ρόλο να είναι πρωταγωνιστής στην πορεία της χώρας.
Δεν είμαστε εδώ για να πάρουμε την εξουσία αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας, ανέφερε ο Χάρης Δούκας. Υπογράμμισε οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ποτέ συμπλήρωμα στη ΝΔ και άσκησε εκ νέου έντονη κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για υπερσυγκέντρωση πλούτου σε πολύ λίγους.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις συμφώνησε να συμμετάσχει σε τηλεμαχία υποψηφίων αντιπροέδρων με τον Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς Βανς, είτε στις 23 Ιουλίου είτε στις 12 ή 13 Αυγούστου, ανακοίνωσε ένα στέλεχος του προεκλογικού επιτελείου της.
Το ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων αντιπροέδρων θα φιλοξενηθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα