back to top
32.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Τετάρτη, 17 Ιουλίου, 2024

Οκτώ υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δυο κρίσιμα ερωτήματα

Διαβάστε επίσης

Και επισήμως η κ. Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της για την εσωκομματική κούρσα ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψήφιων διεκδικητών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε 8 ενώ πρόκειται για την 3η γυναικεία υποψηφιότητα (Γιαννακοπούλου, Αποστολάκη).

Το ερώτημα 1ον) τώρα είναι αν κάτι απο το παλαιό ΠΑΣΟΚ, μπορεί να γεννήσει το νέο και να κινητοποιήσει.

Το 2ο) ερώτημα αν η πληθώρα υποψηφίων, προσδίδει επιπλέον στη διαδικασία ή στην πραγματικότητα αποδυναμώνει, καταδεικνύοντας μια μορφή αυτοαναφορικότητας που απομακρύνει το ΠΑΣΟΚ απο την μεγάλη εικόνα της κοινωνίας και τα προβλήματα που αυτή αντιμετωπίζει (ακρίβεια, υψηλό ενεργειακό κόστος κτλ)

Με βίντεο που αναρτήθηκε χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κείμενο διακήρυξης της υποψηφιότητάς της, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και Επίτροπος στην Ε.Ε. αναφέρεται στις προκλήσεις της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας και στο όραμά της για μια Ελλάδα που παράγει, για μια Ελλάδα πιο δυνατή, πιο ασφαλή, πιο δίκαιη, για μια “Ελλάδα περήφανη” και για “ένα Μεγάλο και Κυβερνών ΠΑΣΟΚ”.

Δίπτυχο στο οποίο -αποτυπώνεται εν πολλοίς-η κύρια στόχευση της κ. Διαμαντοπούλου σε αυτή την εκλογική κούρσα , αφενός ένα ΠΑΣΟΚ που θα καταστεί εκ νέου μεγάλο αφετέρου οτι θα μπορέσει να κυβερνήσει.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η Άννα Διαμαντοπούλου, χθες βράδυ φιλοξενήθηκε στο One Channel και την εκπομπή Evening Report, σπεύδοντας να αποσαφηνίσει «.Όταν προσλαμβάνει κανείς το ΠαΣοΚ του μέλλοντός μας ως δεκανίκι ή ως συμπλήρωμα, τότε θα πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πας δεξιά ή αριστερά. Δεν μπαίνω στην μάχη για το ΠαΣοΚ για να είναι ένα συμπλήρωμα , ανέφερε μεταξύ άλλων.Μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα κι αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε».

Μήνυμα με διττή ανάγνωση: Απο τη μια οτι θα προχωρήσει σε αυτόνομη τροχιά, υπο μια πιθανή ηγεσία της, με φόντο την κριτική που αναμένεται να δεχθεί η πρώην επίτροπος για το πολιτικό φλερτ του προηγούμενου διαστήματος με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πιθανότητα να στρίψει αρκετά δεξιά το τιμόνι του κόμματος, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει οτι δεν στοχεύει στο κεντροδεξιό ακροατήριο του κ. Μητσοτάκη καθώς η ίδια φέρει επίσης ένα φιλοευρωπαϊκό και μεταρρυθμιστικό πολιτικό προφίλ. Από την άλλη η προοπτική της αλλαγής, που επανακάμπει με νέα δεδομένα και σε άλλη χρονική συγκυρία.

Ευδιάκριτη επίσης η προσπάθεια της να επικοινωνήσει, και να εμπνεύσει τη νέα γενιά. Στο χθεσινό μήνυμα της πολύ χαρακτηριστικά ανέφερε μεταξύ άλλων: Δεν είχα ονειρευτεί από την αρχή τα όσα κατάφερα.Ξέρω όμως ότι τότε είχαμε και είχα το δικαίωμα στο όνειρο.Όπως και ξέρω, ότι σήμερα, η νεότερη γενιά, δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες

Οι υποψήφιοι-η εσωκομματική κούρσα συνεχίζεται

Ν. Ανδρουλάκης -Ευπρόσδεκτοι , όλες και όλοι θα κριθούν απο τη βάση… ένα πρώτο άτυπο σχόλιο απο το περιβάλλον Ανδρουλάκη στον απόηχο της ανακοίνωσης υποψηφιότητας της κ. Διαμαντοπούλου.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος θα βρεθεί στη Λάρισα όπου θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημητρη Κουρέτα και το Περιφερειακό Συμβούλιο. Χθες επιμένοντας στα ζητήματα της καθημερινότητας χαρακτήρισε τραγικά λανθασμένο το σχεδιασμό της κυβέρνησης ως προς τον ενεργειακό χάρτη της χώρας.

Χ. Δούκας -Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα κόμμα θεσμικό ανοιχτό, αυτόνομο, ανεξάρτητο όπου όλοι θα έχουν ρόλο λόγο και ευθύνη, θα είναι ηγέτες στους τομείς παρέμβασης τους δηλώνει ο επισης υποψήφιος για την προεδρία , ο ο οποίος βρέθηκε σε Πάτρα, Αγρίνιο και Μεσολόγγι. Το διακύβευμα εδώ είναι πολύ μεγάλο. Δεν είναι απλά ένα κόμμα που πάει σε μία αλλαγή ηγεσίας. Το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να αποτελέσει την επόμενη κυβέρνηση που θα αλλάξει πορεία στη χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεκανίκι της Νέας Δημοκρατίας. Το ΠΑΣΟΚ θα συγκρουστεί με τη Νέα Δημοκρατία! με τον Μητσοτάκη και θα κυβερνήσει, επισημαίνει ο κ. Δούκας.

Π. Γερουλάνος– Δεν αξίζουμε μια Ελλάδα όπου ο καθένας παλεύει μόνος του το μήνυμα του Παύλου Γερουλάνου με συνέντευξη του στο «newsbomb.gr» «Για να αλλάξει το παραγωγικό μοντέλο, το πρώτο που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να αλλάξουμε το διοικητικό μοντέλο»

Μ. Κατρίνης– «Βρίσκομαι απέναντι σε κάθε κατεστημένη και συντηρητική επιλογή.

ΠΑΣΟΚ και Μητσοτάκης δεν πάνε μαζί, τόνισε στο OPEN και πρόσθεσε με νόημα(αιχμή που ενδεχομένωνς να κατευθύνεται και στην κ. Διαμαντοπούλου): Τα κόμματα έχουν αρχές και αξίες. Δεν είναι κέντρα διερχομένων για να φεύγει κάποιος, να πηγαίνει απέναντι και μετά, με την ίδια ευκολία, να επιστρέφει σα να μη συμβαίνει τίποτα.

Ν.Γιαννακοπούλου στα Παραπολιτικά FM-«Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απευθυνθεί σ όλους τους πολίτες από τις παρυφές της Ν.Δ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν πολιτική εκπροσώπηση και πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβερνησης».

Μ. Αποστολάκη -Οι πολλοί υποψήφιοι είναι ένας πλουτος καθώς μπορούν να κινητοποιήσουν κόσμο να έρθει στην κάλπη. Σήμερα μεταξύ άλλων έχει προγραμματισμένη συνέντευξη στο δημοτικο ραδιοφωνο Θεσ/νικης FM100

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα