back to top
37.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

37.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Δ. Παπαστεργίου: Καταργούμε τη γραφειοκρατία ακόμα και αν αυτή υπάρχει ψηφιακά

Διαβάστε επίσης

Για την πορεία του ψηφιακού μετασχηματισμού και τις επιπλέον υπηρεσίες που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Πλέον πάμε να καταργήσουμε τη γραφειοκρατία ακόμα και αν αυτή υπάρχει ψηφιακά» τόνισε ο υπουργός.

Για την εφαρμογή της παροχής της συγκατάθεσης των πολιτών για άντληση των δεδομένων τους όσον αφορά στη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος στο gov.gr wallet

«Το Gov.gr εμπλουτίζεται καθημερινά με νέες υπηρεσίες και εφαρμογές. Εκτός από νέα έγγραφα, αποκτά και μια νέα δυνατότητα: την παροχή συναίνεσης για την ολοκλήρωση διαδικασιών. Συγκεκριμένα, τη συναίνεση (consent) μπορούμε να τη δίνουμε, για παράδειγμα, σε μια ασφαλιστική εταιρεία. Αντί να προσκομίζουμε εμείς τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα μπορεί να τα αντλεί –με τη συγκατάθεσή μας- η ασφαλιστική εταιρία για το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Το σημαντικότερο όμως είναι να μπορέσουμε, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, να βάλουμε τα 10 δημοφιλή πιστοποιητικά ( πχ πιστοποιητικό γέννησης, οικογενειακής κατάστασης) ώστε απλά τα δεδομένα μας να διακινούνται με την άδειά μας. Με ένα κλικ ο πολίτης γλιτώνει τη γραφειοκρατία ακόμα και την ψηφιακή»

Προσωπικός Αριθμός

«ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και αριθμός δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) θα αντικατασταθούν από τον  προσωπικό μας αριθμό, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Εθνικό Πρόγραμμα Μικροδορυφόρων.

«Το πρόγραμμα των 15 ελληνικών μικροδορυφόρων είναι ό,τι πιο ελπιδοφόρο για την κλιματική κρίση. Στόχος είναι μέχρι το 2026 να αποκτήσουμε το δικό μας δίκτυο και να μπορούμε να έχουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για την κλιματική κρίση, την προστασία των ακτών και όλων των άλλων δράσεων που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα