back to top
34.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

34.1 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Βελτιωμένη εικόνα με διάσπαρτες εστίες στο πύρινο μέτωπο στο Σοφικό Κορινθίας, που καίει από χθες το μεσημέρι πυκνό δάσος.

Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Από αέρος επιχειρούν 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Χθες, τρεις πυροσβέστες τραυματίστηκαν ελαφρά στις προσπάθειες κατάσβεσης. Άλλος ένας υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Αττικής.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, του Βορείου Αιγαίου, της Δυτικής Ελλάδας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως το τέλος της εβδομάδας θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Σταμάτησε, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τον ΟΣΕ, η κυκλοφορία των τρένων στο τμήμα μεταξύ Ακράτας – Αιγίου, λόγω διακοπής ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχουν τεθεί εκτός τα συστήματα ασφαλείας αερισμού στις σήραγγες Πλατάνου και Τράπεζας.

Mόνο για τα κυμαινόμενα, πράσινα και κίτρινα, τιμολόγια, και όχι για τα μπλέ σταθερά, και μόνο για τον μήνα Αύγουστο θα δοθεί η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το ύψος της θα εξαρτηθεί από τις τιμές ρεύματος που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι για τον Αύγουστο.

Αναλυτικά οι δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος στον ιστότοπο του σταθμού μας στο athina 984.gr.

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την επιβολή προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στα πλεονάζοντα κέρδη των εταιρειών διύλισης.

Και μέσω του Gov.gr Wallet η ασφάλιση αυτοκινήτων. Οι πολίτες θα έχουν από σήμερα τη δυνατότητα με ένα κλικ να δίνουν τη συγκατάθεσή τους για την ψηφιακή άντληση και διάθεση των δεδομένων τους, χωρίς οι ίδιοι να χρειάζεται να διακινούν έγγραφα, ούτε καν ψηφιακά, και η πρώτη εφαρμογή του λεγόμενου consent αφορά τη σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου οχήματος.

Στόχος είναι η μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και η διευκόλυνση των ελέγχων για ανασφάλιστα οχήματα, απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Σύντομα η διαδικασία θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες, όπως η μίσθωση αυτοκινήτων, η σύναψη συμβολαίου με παρόχους ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και η εγγραφή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Στην πολιτική ατζέντα της ημέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σήμερα στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Συνολικά έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων από 47 χώρες. Στην ατζέντα η υπεράσπιση και διασφάλιση της δημοκρατίας, η ενέργεια και η διασυνδεσιμότητα καθώς και η μετανάστευση. Τα θέματα θα συζητηθούν σε αντίστοιχα στρογγυλά τραπέζια.

Στις 2 το μεσημέρι η ψηφοφορία στο ευρωκοινοβούλιο για μια δεύτερη θητεία της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν στην Κομισιόν. Τη στηρίζουν τρεις πολιτικές ομάδες, το ΕΛΚ, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι.

Έξι νέα περιστατικά του ιού του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ στις 5 Ιουλίου είχε εντοπιστεί το πρώτο κρούσμα της νόσου.
Δύο άνθρωποι νοσηλεύονται με επιπλοκές σε νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας.

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα στη Νίκαια της Γαλλίας όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κτίριο κατοικιών. Τα αίτια δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ βρισκόταν στο Λας Βέγκας. Ακυρώνει όλες τις εμφανίσεις του και επιστρέφει άμεσα στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ. “Είμαι καλά, θα συνεχίσω να εργάζομαι για να γίνει η δουλειά”, έγραψε σε ανάρτησή του.

Οι πιέσεις για να εγκαταλείψει την κούρσα για την προεδρία εντείνονται. Ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στην Γερουσία, Τσακ Σούμερ, φέρεται να είπε στον αμερικανό πρόεδρο το περασμένο Σάββατο στο Ντέλαγουερ πως το καλύτερο για τη χώρα και την παράταξη θα ήταν να τερματίσει την εκστρατεία του, σύμφωνα με το ABC News.

Το CNN μετέδωσε, επικαλούμενο τέσσερις πηγές, ότι η Νάνσι Πελόσι, τόνισε προ ημερών τηλεφωνικά στον Μπάιντεν πως δημοσκοπήσεις δείχνουν πως δεν θα καταφέρει να κερδίσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Να επιλέξουν “νέο δρόμο” κάλεσε τους Αμερικανούς ψηφοφόρους ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του Ντόναλντ Τραμπ, Τζέιμς Ντέιβιντ Βανς.

Από το βήμα του συνεδρίου των Ρεπουμπλικανών, τόνισε πως η βραδιά αποτελεί «υπενθύμιση του ιερού καθήκοντος που έχουμε», της υπεράσπισης του αμερικανικού τρόπου ζωής και της «αμερικανικής εμπειρίας».

 

ΚΑΙΡΟΣ

40 βαθμούς Κελσίου θα δείξει και σήμερα ο υδράργυρος στην Αττική. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα