back to top
32.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

32.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Άλλοι 26 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονιού, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών έφτασαν τις 669. 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επανεξελέγη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια δεύτερη πενταετή θητεία σε μία μυστική ψηφοφορία νωρίτερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός έλαβε 401μία ψήφους από το σύνολο των 707 ευρωβουλευτών που ψήφισαν. Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές. Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ένα «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης», αλλά και η «αναγνώριση όλων όσων έχουμε προσπαθήσει μαζί», ανέφερε δεσμευόμενη να εργαστεί όσο πιο εντατικά γίνεται με αυτούς που την στήριξαν.

«Η εμπειρία και η ηγεσία της είναι ανεκτίμητες σε αυτούς τους γεμάτους προκλήσεις καιρούς. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και στρατηγικά αυτόνομη Ευρώπη», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X για την επανεκλογή της.

Είναι πολύ λογικό να χειροκροτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την επανεκλογή της Ursula Von Der Leyen στη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σημαίνει άλλα πέντε χρόνια Οικονομικών & κοινωνικών ανισοτήτων, σ⁠ιγής απέναντι στην τουρκική κατοχή και εισβολή στην Κύπρο. Τήρησης ίσων αποστάσεων στη σφαγή που συντελείται στη Γάζα και καμίας ανάληψης πρωτοβουλίας για τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία αλλά αντίθετα περαιτέρω εμπλοκής τονίζει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Προσθέτει, ότι κάνει δηλαδή ό,τι και ο κύριος Μητσοτάκης στην Ελλάδα.

Το ΚΚΕ γνωστοποιεί, μεταξύ άλλων, μέσα από ανακοίνωση του ότι καταψήφισε την Φον Ντερ Λάιεν για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αμετάβλητα, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια με το βασικό της στο 3,75 %. Τον περασμένο μήνα μείωσε τα επιτόκια από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Δεν «υπάρχει προκαθορισμένος «οδικός χάρτης» για την μείωση των επιτοκίων τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, αφήνοντας κλειστά τα χαρτιά της» για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στις 12 Σεπτεμβρίου, στη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Τρίλοφο Θεσσαλονίκης, όπου η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε σπίτια. Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε προληπτικά στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο λόγω αναπνευστικών προβλημάτων. Κλειστός παραμένει ο δρόμος της Νέας Μηχανιώνας προς Τρίλοφο. Χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά στην περιοχή Ποίσσες στην Τζιά. Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στη Σίτνα της Δράμας, κοντά στο όρος Φαλακρό. Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και στο Σοφικό Κορινθίας για τυχόν αναζωπυρώσεις. Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επιμένει ο καύσωνας έως και την Κυριακή με θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Υπαινιγμούς ότι η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ συνδέεται με τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στην υπόθεση της Attica bank αφήνει -σε ανακοίνωση της- η Κουμουνδούρου. Δεν θα ήθελα, από δική μου αδράνεια, να βρεθώ εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα το οποίο δεν θα έχει πλέον καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ που υπηρέτησα αναφέρει στην επιστολή αποχώρησης του o k Δραγασάκης.

Συνεδριάζει εντός της ημέρας η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΠΑΣΟΚ κεκλεισμένων των θυρών προκειμένου να επικυρώσει τον οδικό χάρτη ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ θα αξιολογήσει την αξιοπιστία, τη συνέπεια και τη δυνατότητα κάθε υποψηφίου να ξανακάνει το ΠΑΣΟΚ αξιόμαχο αντίπαλο της συντηρητικής παράταξης, τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό TRT.

Πρόταση για την παρουσία εθελοντών δικηγόρων με στόχο να ενισχυθεί η εύρυθμη λειτουργία μιας πολύπλοκης -όπως επισημαίνει -διαδικασίας καταθέτει η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου. Να πάμε τη διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών, ακόμα ένα βήμα μπροστά, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο διακύβευμα της εσωκομματικής κάλπης στο ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μιλώντας σε πολίτες στην Παιανία ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας . Όπως τόνισε το 13% πρέπει να υπερδιπλασιαστεί. Να ανασυνθέσουμε τον χώρο για να γίνει το ΠΑΣΟΚ ξανά ο χώρος που θα αλλάξει τη χώρα, υπογράμμισε.

Η Ελλάδα να γίνει, ξανά, παράγοντας σταθερότητας με πολυδιάστατη διπλωματία τόνισε σε συνέντευξή του στο militaire.gr ο υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ- Παύλος Γερουλάνος.

Στους 32 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στο Μπαγκλαντές, από την αρχή της εβδομάδας, σε διαδηλώσεις φοιτητών κατά του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίστηκε σε στοιχεία που έδωσαν νοσοκομεία της χώρας.

Ένας Σαουδάραβας και ένας Πακιστανός, που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για εμπόριο ναρκωτικών, εκτελέστηκαν σήμερα στη Σαουδική Αραβία, με τον αριθμό των εκτελέσεων από τις αρχές του έτους να έχει ανεβεί πλέον στις 106, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Για θεσμό στην πόλη μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατά την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης. Κάλεσε τους νέους να μεταβούν στο κέντρο και να παίξουν βόλεϊ στην παραλία του Συντάγματος.

Αύριο στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει στάση και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 και θα μεταδίδει ζωντανά, από τις τρείς μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Καμίνι η χώρα και αύριο .Η θερμοκρασία αύριο στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 28 έως 39 βαθμούς Κελσίου. 39 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα