back to top
32.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

32.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ολοένα και αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Νάνσι Πελόζι, να πρωτοστατούν στις αντιδράσεις και να ζητούν από τον νυν πρόεδρο να σκεφτεί ξανά την υποψηφιότητά του.
Σύμφωνα με την Washington Post, o πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, ότι η πορεία του Τζο Μπάιντεν προς τη νίκη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του.
Eν των μεταξύ, δυσοίωνα είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Polymarket, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμα προβλέψεων στο κόσμο, τα τελευταίες 24ωρα αύξησε τις πιθανότητες νίκης του Ντόναλντ Τραμπ από περίπου 60% στο 70%.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στον Αρχάγγελο Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά μέχρι στιγμής δεν απειλεί κάποιον οικισμό.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου θα οδηγηθεί αύριο το πρωί ο 72χρονος που συνελήφθη ο οποίος προκάλεσε από πρόθεση την μεγάλη φωτιά στη Στιμάγκα, πριν από μία εβδομάδα και επιχείρησε το πρωί να πράξει το ίδιο.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Επιμένει ο καύσωνας έως και την Κυριακή με θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Στην Τράπεζα της Ελλάδας εσταλη η οριστική συμφωνία για τη συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας – τον προσεχή Οκτώβριο. Την επόμενη εβδομάδα θα υποβληθεί το αίτημα ένταξης στον «Ηρακλή» και εως το τέλος του μήνα θα κατατεθεί την ΤτΕ το αίτημα συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Αμετάβλητα, διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια με το βασικό της στο 3,75 %. Δεν «υπάρχει προκαθορισμένος «οδικός χάρτης» για την μείωση των επιτοκίων τόνισε η πρόεδρος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, αφήνοντας κλειστά τα χαρτιά της» για το κατά πόσο θα προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων στις 12 Σεπτεμβρίου, στη νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Τράπεζας.

Άλλοι 26 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονιού, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών έφτασαν τις 669. 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε η πλειοψηφία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την επανεκλογή της για μια δεύτερη πενταετή θητεία στην Κομισιόν. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι ένα «ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης», αλλά και η «αναγνώριση όλων όσων έχουμε προσπαθήσει μαζί», ανέφερε δεσμευόμενη να εργαστεί όσο πιο εντατικά γίνεται με αυτούς που την στήριξαν.

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Για θεσμό στην πόλη μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατά την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης. Κάλεσε τους νέους να μεταβούν στο κέντρο και να παίξουν βόλεϊ στην παραλία του Συντάγματος.

Αύριο στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει στάση και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 και θα μεταδίδει ζωντανά, από τις τρείς μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα