back to top
32.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

32.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά από πολύωρη απολογία οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων. Στον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, δύο φορές το μήνα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται ενώ κάποιοι τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής.
Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν αύριο.

Ολοένα και αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Νάνσι Πελόζι, να πρωτοστατούν στις αντιδράσεις και να ζητούν από τον νυν πρόεδρο να σκεφτεί ξανά την υποψηφιότητά του.
Σύμφωνα με την Washington Post, o πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα φέρεται να είπε σε συνεργάτες του, ότι η πορεία του Τζο Μπάιντεν προς τη νίκη έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και πιστεύει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρέπει να εξετάσει σοβαρά τη βιωσιμότητα της υποψηφιότητάς του.
Eν των μεταξύ, δυσοίωνα είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Polymarket, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμα προβλέψεων στο κόσμο, τα τελευταίες 24ωρα αύξησε τις πιθανότητες νίκης του Ντόναλντ Τραμπ από περίπου 60% στο 70%.

Μαίνεται η δασική πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν απειλείται οικισμός.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου θα οδηγηθεί αύριο το πρωί ο 72χρονος που συνελήφθη ο οποίος προκάλεσε από πρόθεση την μεγάλη φωτιά στη Στιμάγκα, πριν από μία εβδομάδα και επιχείρησε σήμερα το πρωί να πράξει το ίδιο.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Την ίδια ώρα, επιμένει ο καύσωνας έως και την Κυριακή με θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η διάταξη που παρέχει στους δικαστές τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής της ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων με τον υπουργό Δικαιοσύνης να χαρακτηρίζει «ιστορικής σημασίας» τη διάταξη.

Τη διάταξη ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, «παρών» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Νίκη, Πλεύση Ελευθερίας και ΚΟ Σπαρτιάτες, ενώ ΚΚΕ και Ελληνική Λύση ψήφισαν «όχι».

Σύντομη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.
Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, στην Κομισιόν λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πιστεύει πως “η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια αλλά και μία ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη.

Με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή.
Ο κος Κασσελάκης, αφού ενημερώθηκε για το έργο της Οργάνωσης, επισήμανε την ανάγκη να τεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει να παρακωλύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των Αγνοουμένων, καθώς και να σταματήσει να αγνοεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην Τράπεζα της Ελλάδας εστάλη η οριστική συμφωνία για τη συγχώνευση Attica Bank και Παγκρήτιας Τράπεζας και την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της νέας τράπεζας – τον προσεχή Οκτώβριο.

Κυβερνοεπίθεση στα πληροφοριακά συστήματα του Κτηματολογίου, επιχειρείται τις τελευταίες ώρες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι ενέργειες που έχουν ήδη γίνει και συνεχίζονται έχουν στόχο την απομόνωση των δικτύων και των συστημάτων, ώστε να αποκοπεί κάθε πρόσβαση κακόβουλου χρήστη ή λογισμικού.

Άλλοι 26 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονιού, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών έφτασαν τις 669. 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Για θεσμό στην πόλη μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατά την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης. Κάλεσε τους νέους να μεταβούν στο κέντρο και να παίξουν βόλεϊ στην παραλία του Συντάγματος.

Αύριο στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει στάση και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 και θα μεταδίδει ζωντανά, από τις τρείς μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Ζέστη και αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 38 με 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα