back to top
32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

32.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε όλα τα νοικοκυριά, για καταναλώσεις μέχρι 500 KWh, αλλά μόνο για τα κυμαινόμενα, πράσινα και κίτρινα, τιμολόγια, και όχι στα σταθερά, και μόνο για τον μήνα Αύγουστο θα δοθεί η επιδότηση στο ηλεκτρικό ρεύμα.
Ωστόσο το ύψος της επιδότησης θα εξαρτηθεί από τις τιμές ρεύματος που θα ανακοινώσουν οι πάροχοι για τον Αύγουστο.
Αναλυτικά οι δέκα ερωταπαντήσεις για το ενεργειακό κόστος στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina 984.gr.

Εως τα τελη της εβδομάδας θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες. Ανοιχτές 9 το πρωί, με 9 το βράδυ, και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Μαίνεται από το μεσημέρι η πυρκαγιά σε πευκόδασος στο Σοφικό Κορινθίας, όπου ένας πυροσβέστης επιχείρησε εθελοντικά καθώς δεν είχε βάρδια υπέστη καρδιακό επεισόδιο και διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αττικής. Στο Νοσοκομείο Κορίνθου μεταφέρθηκαν τρείς πυροσβέστες, οι δύο με θλαστικά τραύματα και ο τρίτος με ελαφρά εγκαύματα.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα στις περιφέρειες Αττικής, Πελοποννήσου και Κρήτης, καθώς και σε περιοχές Στερεάς Ελλάδας, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ετεροχρονισμένα δέχθηκε τη συγνώμη του πρώην υπουργού Λεύτερη Αυγενάκη ο υπάλληλος του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζελος, ο οποίος αρχές Ιουλίου κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από τον πρωην υπουργό. «Με εξύβρισε, με απείλησε, μου προκάλεσε φόβο», είχε πει τότε ο υπάλληλος.
Το περιστατικό αρχικά καταγγέλθηκε από την Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων στις Υπηρεσίες και το Εμπόριο ενώ ακολούθως δημοσιοποιηθηκε το βίντεο με το περιστατικό.
“Τον συγχαίρω για το θάρρος του να αντισταθεί στην απίστευτη εργαλειοποίησή του”, δηλώνει με σημερινή ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο Χ ο κ. Αυγενάκης.

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος σε τέσσερις υπηρεσιακούς παράγοντες άσκησε σήμερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.
Η δίωξη αφορά ενέργειες που πραγματοποίησαν οι κατηγορούμενοι στο τόπο του δυστυχήματος μετά την σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών και σχετίζονται με τη διαμόρφωση του χώρου όπως η απομάκρυνση χώματος και άλλων υλικών.
Η δικογραφία αναμένεται να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας καθώς ήδη ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη διαμόρφωση του χώρου και ο εφέτης ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση είχε ζητήσει να συγχωνευθεί η δικογραφία του στη συνολική δικογραφία για τα Τέμπη.

Με ευρεία πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής, η τροπολογία για την επιβολή προσωρινής συνεισφοράς αλληλεγγύης στα πλεονάζοντα κέρδη των εταιρειών διύλισης. Θετική ψήφο έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αρνητική οι της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης, ενώ «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας και των Σπαρτιατών.

Στην πλατεία Συντάγματος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χαρης Δούκας, ο οποίος στις 11 το πρωί θα βρεθεί στην πλατεία Συντάγματος όπου θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης κάλεσε τον κόσμο να ζήσει μία μοναδική εμπειρία.

Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε χθες θαμώνες καφετέριας/εστιατορίου στο Παρίσι με αποτελεσμα ένας άνθρωπος να χασει τη ζωή του και έξι να τραυματιστούν εκ των οποίων τουλάχιστον δύο σε κρίσιμη κατάσταση, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

ΚΑΙΡΟΣ
Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα