back to top
38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

38 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Επανεκλογή Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην προεδρία της Κομισιόν

Διαβάστε επίσης

Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παραμείνει για τα επόμενα πέντε χρόνια η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Η 65χρονη Γερμανίδα πολιτικός και υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,  επανεξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής με 401 ψήφους από το σύνολο των 707 ευρωβουλευτών που ψήφισαν. Κατά ψήφισαν 284 ευρωβουλευτές και 15 ψήφισαν αποχή. Υπήρχαν και 7 άκυρα. Η ψηφοφορία ήταν μυστική και με κάλπη.

Για ισχυρό μήνυμα εμπιστοσύνης έκανε λόγο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τις ψήφους που έλαβε. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, πλέον θα ζητήσει από τους ηγέτες να προτείνουν τους υποψήφιους επιτρόπους ζητώντας από κάθε κράτος-μέλος έναν άνδρα και μία γυναίκα. Εξήγησε ότι θα υπάρξει εξαίρεση από αυτόν τον κανόνα μόνο εάν πρόκειται για επιτρόπους που ήταν στην προηγούμενη θητεία και θα παραμείνουν, οπότε δεν χρειάζεται εναλλακτική πρόταση.

Σε ερώτηση για την περίπτωση επανεκλογής του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ και μία λιγότερο φιλική προσέγγιση από τον Λευκό Οίκο, η πρόεδρος της Επιτροπής υπογράμμισε τη σημασία μιας ισχυρής Ευρώπης η οποία θα μειώσει τις εξαρτήσεις της. Η ΕΕ οικοδομεί την ισχύ της και ενισχύει την ποιότητά της, υπογράμμισε η ίδια.

Γιάννης Παπαγεωργίου/ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα