back to top
34.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Formula 1: Φεύγει ο Μάγκνουσεν από τη Haas στο τέλος της σεζόν

Διαβάστε επίσης

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν θα αποχωρήσει από τη Haas στο τέλος της σεζόν, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

Μολονότι ο επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας της Φόρμουλα Ένα, Αγιάο Κομάτσου, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να βρουν «ένα τρόπο για να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με κάποια ιδιότητα». Εάν, όμως, ο Δανός οδηγός δεχθεί να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο, αυτό θα σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να «τρέχει» στη Φόρμουλα Ένα, αλλά θα μπορεί να αγωνίζεται σε άλλες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Αυτή τη στιγμή ο Μάγκνουσεν διάγει την έβδομη σεζόν της καριέρας του στη Haas, η οποία χωρίζεται σε δύο θητείες (2017-20) και 2022-24), και έχει συγκεντρώσει φέτος πέντε βαθμούς, έναντι 22 του Γερμανού ομόσταυλού του, Νίκο Χούλκενμπεργκ. Η ένατη θέση που κατέκτησε ο πρώην οδηγός των McLaren και Renault στο πρωτάθλημα του 2018 για λογαριασμό της Haas ήταν η καλύτερη της καριέρας του, καθώς βαθμολογήθηκε σε 11 από τους 21 αγώνες εκείνης της χρονιάς, ενώ η αμερικανική ομάδα κατετάγη πέμπτη στους κατασκευαστές, θέση που είναι η καλύτερη στην ιστορία της.

Λίγες εβδομάδες αφότου η Haas ανακοίνωσε ότι ο Όλι Μπέρμαν θα είναι ο πρώτος οδηγός της για το 2025 και παραμονές του ουγγρικού γκραν πρι στη Βουδαπέστη, η ομάδα αποκάλυψε ότι ο Μάγκνουσεν δεν θα είναι ο «ομόσταυλος» του νεαρού Βρετανού. Πηγές αναφέρουν ότι ο Γάλλος Εστεμπάν Οκόν, ο οποίος αποχωρεί στο τέλος της σεζόν από την Alpine, είναι το φαβορί για να ενταχθεί στην ομάδα, μολονότι η Haas δεν έχει ανοίξει τα… χαρτιά της αναφορικά με τον δεύτερο οδηγό της για τη νέα χρονιά.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα