back to top
34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

34.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Μισθοί, συμβάσεις και ψηφιακή κάρτα εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Κεραμέως με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ

Διαβάστε επίσης

Μισθοί, συμβάσεις και ψηφιακή κάρτα εργασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης της υπουργού Εργασίας Ν. Κεραμέως με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκε το θέμα της πιστής εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, με στόχο την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και την προστασία των συνεπών επιχειρήσεων από τον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι βελτίωσης της πρακτικής εφαρμογής προκειμένου να απλοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η χρήση του μέτρου.

Επί τάπητος τέθηκε, επίσης, η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για τον καθορισμό επαρκών κατώτατων μισθών και την σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Κεραμέως υπογράμμισε, εκ νέου, τις πρόσφορες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τη σύναψη ενός νέου κοινωνικού συμφώνου εργασίας μεταξύ εργαζομένων, επιχειρήσεων και κράτους, και τόνισε τα σημαντικά περιθώρια βελτίωσης που υπάρχουν για την περαιτέρω τόνωση της απασχόλησης.

Η υπουργός ζήτησε μάλιστα τη συνδρομή του ΣΕΒ στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να αυξηθούν τα ποσοστά της απασχόλησης γυναικών, νέων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα