back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Συμμετοχή Μητσοτάκη στην 4η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας

Διαβάστε επίσης

Σύντομη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που διεξήχθη στο Οξφορντσάιρ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.

Στο πλαίσιο της Συνόδου ο κ. Μητσοτάκης έλαβε μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας με θέμα την υπεράσπιση και την διασφάλιση της δημοκρατίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών παρακάθησε στη δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν των ηγετών ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’.

Στο περιθώριο της Συνόδου είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο του Κοσσόβου, Β. Οσμάνι στην οποία επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την επανεκλογή της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι πιστεύει πως “η ηγεσία της θα συνεισφέρει σταθερότητα και συνέχεια αλλά και μία ξεκάθαρη έμφαση στα Δυτικά Βαλκάνια, ώστε να έλθουν πιο κοντά στην Ευρώπη, κάτι που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό σε μία εποχή η οποία, από γεωπολιτικής άποψης, είναι γεμάτη προκλήσεις”, όπως είπε.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα