back to top
35.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

35.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Ανδρουλάκης: Επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό με την ΕΕ σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Διαβάστε επίσης

«Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος έγινε δεκτός νωρίτερα από τον Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Αυτά τα 50 δύσκολα χρόνια έγιναν μεγάλες προσπάθειες, το γνωρίζετε καλύτερα από εμένα. Δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αλλά το 2004 έγινε ένα πολύ μεγάλο βήμα μπροστά, όταν το νησί έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι για εμάς πολύ σημαντικό το ότι είχαμε τότε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στην πατρίδα μας», δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι αυτό το βήμα μπορούμε να το αξιοποιήσουμε σήμερα περισσότερο από ποτέ, για διαπραγματεύσεις πέρα από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Να συμμετέχει και η Ένωση. Δεν μπορεί σε ένα κράτος μέλος να υπάρχουν εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής. Γνωρίζω τις αγωνίες και τις προσπάθειες σου για την πολυπόθητη λύση βάσει των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών» επισήμανε από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης.

Στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό, ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα.

Τον κ. Ανδρουλάκη συνόδευσαν ο Δημήτρης Μπιάγκης, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Άμυνας και ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρουλάκης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της ΕΛΔΥΚ.

Κατερίνα Παπαβασιλείου 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα