back to top
30.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

30.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 06:00

Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να αποδέχεται την ιδέα ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου και ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, αναφέρουν οι New York Times σε δημοσίευσμά τους, επικαλούμενοι μια σειρά από πρόσωπα που βρίσκονται στο περιβάλλον του προέδρου.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις προς τον Τζο Μπάιντεν να αποσυρθεί από τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Νάνσι Πελόζι, να πρωτοστατούν στις αντιδράσεις και να ζητούν από τον νυν πρόεδρο να σκεφτεί ξανά την υποψηφιότητά του.

Eν τω μεταξύ, δυσοίωνα είναι και τα μηνύματα που έρχονται από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η Wall Street Journal αναφέρει πως η Polymarket, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες προβλέψεων στο κόσμο, τα τελευταία 24ωρα αύξησε τις πιθανότητες νίκης του Ντόναλντ Τραμπ από περίπου 60% στο 70%.

Σύντομη συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο περιθώριο των εργασιών της 4ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία των ελληνοβρετανικών σχέσεων και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο επιθυμεί παραγωγική σχέση με την ΕΕ, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να έχουν σύντομα διμερή συνάντηση.

Με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κυπριακή Δημοκρατία, με αφορμή την συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή και κατοχή.

Ο κ. Κασσελάκης, αφού ενημερώθηκε για το έργο της Οργάνωσης, επισήμανε την ανάγκη να τεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει να παρακωλύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των Αγνοουμένων, καθώς και να σταματήσει να αγνοεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου θα οδηγηθεί το πρωί ο 72χρονος ο οποίος προκάλεσε από πρόθεση την μεγάλη φωτιά στη Στιμάγκα, πριν από μία εβδομάδα και επιχείρησε χθες να πράξει το ίδιο.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και σήμερα η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Την ίδια ώρα, επιμένει ο καύσωνας έως και την Κυριακή με θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά από πολύωρη απολογία οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων. Στον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν σήμερα.

Προβληματισμό για τις εξελίξεις στην χονδρική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος εκφράζει η ΓΣΕΒΕΕ, σημειώνοντας ότι τυχόν πέρασμα των αυξήσεων στα τιμολόγια των νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων θα επιδεινώσει μια ήδη βεβαρημένη και αρνητική κατάσταση.
«Οι ανακοινώσεις του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρου Σκυλακάκη, αποτελούν μια ανακούφιση, που θα μετριάσει τις επιπτώσεις. Ωστόσο, το όριο των 500 κιλοβατόρων κρίνεται χαμηλό, καθώς δεν καλύπτει πολυμελείς οικογένειες κι επαγγελματίες που χρησιμοποιούν το σπίτι τους ως έδρα, ενώ πρέπει να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, πέραν των νοικοκυριών», αναφέρει η Συνομοσπονδία.

Άλλοι 26 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού, την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών έφτασαν τις 669. 17 ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ακόμα ένα περιστατικό βίας σημειώθηκε στην Κοζάνη. Ενας 17χρονος μαχαιρώθηκε και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο, μετά από συμπλοκή ανηλίκων. Ο 17χρονος δέχθηκε 13 μαχαιριές και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάσταση της υγείας του έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Πειραιά η 16χρονη που μαχαίρωσε 19χρονη τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από νυχτερινό κέντρο στο Νέο Φάληρο. Η 16χρονη κρατείται προσωρινά στο Αστυνομικό Τμήμα του Ρέντη, μέχρι να γίνει η μεταγωγή της σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων.

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Για θεσμό στην πόλη μίλησε στον Αθήνα 9,84 ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας κατά την επίσημη παρουσίαση της διοργάνωσης. Κάλεσε τους νέους να μεταβούν στο κέντρο και να παίξουν βόλεϊ στην παραλία του Συντάγματος.

Σήμερα στην πλατεία Συντάγματος θα κάνει στάση και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 και θα μεταδίδει ζωντανά, από τις τρείς μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Στη διεθνή επικαιρότητα,
Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε κτίριο στο κέντρο του Τελ Αβίβ στο Ισραήλ, κοντά στο Αμερικανικό Προξενείο.
Ο Ισραηλινός στρατός εξετάζει τις πληροφορίες, που ανέφεραν ότι ένα drone έπεσε πάνω σε ψηλό κτίριο και προκάλεσε υλικές ζημιές.
Οι ομάδες έκτακτης ανάγκης ανέφεραν ότι τουλάχιστον επτά άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ακύρωσε διαταγή του υπουργού Άμυνας της κυβέρνησής του Γιοάβ Γκάλαντ η οποία προέβλεπε να στηθεί νοσοκομείο εκστρατείας στην ισραηλινή επικράτεια προκειμένου να προσφερθεί περίθαλψη σε άρρωστα και τραυματισμένα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες του.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν της Χεζμπολάχ σκοτώθηκε σε μια από τις ισραηλινές επιθέσεις που εκδηλώθηκαν σήμερα στον Λίβανο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ισχυρός σεισμός χτύπησε τα ξημερώματα την Χιλή. Ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,3 Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την περιοχή Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο Παρίσι κατά την επίθεση που δέχθηκε με μαχαίρι από άγνωστο, ενώ ο δράστης τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά. Δεν προκύπτει οποιαδήποτε σύνδεση με «τρομοκρατικό κίνητρο» ούτε με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στο Παρίσι, υπογραμμίζεται.
Ο 27χρονος δράστης ήταν μετανάστης που βρισκόταν νόμιμα στη Γαλλία και δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Οι εκτεταμένες σφοδρές συγκρούσεις στο Μπανγκλαντές ανάμεσα στις δυνάμεις επιβολής της τάξης και φοιτητές που διαδηλώνουν εναντίον συστήματος ποσοστώσεων στις προσλήψεις στο δημόσιο, στοίχισαν τη ζωή σε 39 ανθρώπους μέσα σε 48 ώρες, η έδρα της δημόσιας τηλεόρασης πυρπολήθηκε, ενώ η πρόσβαση στο διαδίκτυο κόπηκε σχεδόν εντελώς.

ΚΑΙΡΟΣ
Ζέστη και σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειοι – βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και βαθμιαία τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα