back to top
33.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

33.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλίων και εξεύρεσης λύσης που θα τερματίζει την κατοχή, δηλώνει στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και σημειώνει ότι μισό αιώνα μετά, συνεχίζουν να είναι ασήκωτες οι ευθύνες όσων διέπραξαν την εισβολή και συντηρούν την κατοχή.

Στην Κύπρο αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την μαύρη επέτειο, ενώ ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν θα μεταβεί στα κατεχόμενα προκειμένου να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις. “Αύριο θα έχουμε ένα προκλητικό οξύμωρο θέαμα. Από τη μία θα είμαστε στην εκδήλωση καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος, του πραξικοπήματος και της εισβολής, . Από την πλευρά ωστόσο της Τουρκίας θα υπάρχει αυτό το εντός εισαγωγικών αυτοαποκαλούμενο “πανηγυρικό” κλίμα, μια φιέστα, που στόχο έχει την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας αλλά και τη συνεχιζόμενη πρόκληση και καμία απολύτως διάθεση για μετάνοια, ειπε στον Αθήνα 984 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης . Όπως τόνισε το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα 50 χρόνια παράνομης κατοχής θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός, στέλνει ένα μήνυμα ότι είναι κοινά η αγωνία, ο πόνος, η θλίψη, η οργή αλλά κοινός και ο αγώνας για επανένωση της πατρίδας.

Με την Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων Αιχμαλώτων και Αγνοουμένων συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο. Επισήμανε την ανάγκη να τεθεί αντιμέτωπη προ των ευθυνών της η Τουρκία, προκειμένου να σταματήσει να παρακωλύει τις έρευνες για τον εντοπισμό των Αγνοουμένων, καθώς και να σταματήσει να αγνοεί τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στην Κύπρο σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Καθοριστικά αναμένεται να είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα επόμενα 24ωρα στον δρόμο προς τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει αρχίσει να αποδέχεται την ιδέα ότι μπορεί να μην είναι σε θέση να κερδίσει την εκλογική αναμέτρηση της 5ης Νοεμβρίου και ίσως χρειαστεί να εγκαταλείψει την κούρσα, αναφέρουν οι New York Times.

Διαψεύδει ωστόσο το δημοσίευμα το επιτελείο του Αμερικανού προέδρου.

Άλλο δημοσίευμα του Axios, που επικαλείται πηγές στις τάξεις των Δημοκρατικών, αναφέρει ότι ο Τζο Μπάιντεν θα αποφασίσει, τελικά, να αποσυρθεί από την κούρσα και ενδέχεται αυτό να συμβεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι πιέσεις προς τον Μπάιντεν αυξάνονται, με τον Μπαράκ Ομπάμα και τη Νάνσι Πελόζι να πρωτοστατούν και να ζητούν από τον νυν πρόεδρο να σκεφτεί ξανά την υποψηφιότητά του.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του κόμματος στο Μιλγουόκι τα ξημερώματα, ενώ υποσχέθηκε πως θα κλείσει τα σύνορα της χώρας από την πρώτη ημέρα. Διαμήνυσε ότι αν οι όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν επιστρέψει ώσπου «αναλάβει την εξουσία» η Χαμάς θα πληρώσει «πολύ ακριβά».

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, που είχε απολογισμό έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι διαμήνυσε ότι οι αντάρτες θα συνεχίσουν να στοχοθετούν το Ισραήλ με πρωταρχικό στόχο το Τελ Αβίβ.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το drone που προκάλεσε το πλήγμα δεν αναχαιτίστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο όρος Πάικο, στην περιοχή “Κρανιά”. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ πιθανόν από πτώση κεραυνού. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και σήμερα η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου σήμερα ο 72χρονος ο οποίος προκάλεσε από πρόθεση την μεγάλη φωτιά στη Στιμάγκα, πριν από μία εβδομάδα και επιχείρησε χθες να πράξει το ίδιο.

Επιμένει ο καύσωνας έως και την Κυριακή με τις θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Στη Βουλή για κύρωση κατατίθεται πιθανότατα και εντος της ημέρας ,η συμφωνία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank και τη συγχώνευσή της με την Παγκρήτια Τράπεζα, γεγονός που οδηγεί στην δημιουργία της 5ης συστημικής τράπεζας στην Ελλάδα. Το κόστος της συγχώνευσης θα ξεπεράσει τα 730 εκ.ευρώ και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ο ΕΦΚΑ και σχήμα ιδιωτών επενδυτών.

Στη φυλακή οδηγήθηκαν μετά από πολύωρη απολογία οι επτά από τους οκτώ κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων. Στον κατηγορούμενο που αφέθηκε ελεύθερος επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Οι υπόλοιποι έξι συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση θα απολογηθούν σήμερα.

Ξεκινάει σημερα και θα διαρκέσει εως τις 30 Σεπτεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων -σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή- για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» από ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Αθηναίων, όπως ανακοίνωσε η αρμοδια υπουργός Σοφια Ζαχαράκη. Το Πρόγραμμα αφορά ακίνητα τα οποία διατίθενται σε δικαιούχους ηλικίας 25 έως 39 ετών που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα από τον ΟΠΕΚΑ και δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Υλοποιείται σε 44 Δήμους της χώρας.

Τελευταία μερα εφαρμογής σήμερα του δακτυίου στο κέντρο της Αθηνας. Το μέτρο επανέρχεται αρχές Οκτωβρίου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Στάση στην πλατεία θα κάνει και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84, μεταδίδοντας ζωντανά από τις τρεις μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

ΚΑΙΡΟΣ

Ως 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική, με βοριάδες που θα φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα