back to top
33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

33.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιο ψηφιακό κραχ προκαλεί κατάρρευση της λειτουργίας τραπεζών, αεροδρομίων, εταιριών τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης καθώς και πολλών άλλων επιχειρήσεων.

Σοβαρά είναι τα προβλήματα σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, παρά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα αεροδρόμια διεθνώς στα πληροφοριακά τους συστήματα, σύμφωνα με στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας του αεροδρομίου που μίλησε στο ΑΠΕ.

Τελεσίγραφο του Ντόναλντ Τραμπ προς τη Χαμάς: την προειδοποίησε ότι θα πληρώσει πολύ ακριβά αν οι όμηροι δεν έχουν επιστρέψει στο Ισραήλ μέχρι να αναλάβει εξουσία. Τα ξημερώματα αποδέχθηκε και τυπικά το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αποχώρηση από την κούρσα του Τζο Μπάιντεν.

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με drone στο Τελ Αβίβ, κοντά στην αμερικανική πρεσβεία, που είχε απολογισμό έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το drone που προκάλεσε το πλήγμα δεν αναχαιτίστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους.

«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλίων και εξεύρεσης λύσης που θα τερματίζει την κατοχή, δηλώνει στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και σημειώνει ότι μισό αιώνα μετά, συνεχίζουν να είναι ασήκωτες οι ευθύνες όσων διέπραξαν την εισβολή και συντηρούν την κατοχή.

Στην Κύπρο αύριο ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την μαύρη επέτειο, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν θα συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα. “Αύριο θα έχουμε ένα προκλητικό οξύμωρο θέαμα. Από τη μία θα είμαστε στην εκδήλωση καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος, του πραξικοπήματος και της εισβολής. Από την πλευρά ωστόσο της Τουρκίας θα υπάρχει αυτό το εντός εισαγωγικών αυτοαποκαλούμενο “πανηγυρικό” κλίμα, μια φιέστα, που στόχο έχει την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας αλλά και τη συνεχιζόμενη πρόκληση και καμία απολύτως διάθεση για μετάνοια, είπε στον Αθήνα 984 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Στην Κύπρο βρίσκονται και οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.

Στήριξη του Σάκη Αρναούτογλου στον Παύλο Γερουλάνο.

“Θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή και για την ολική επαναφορά του ΠΑΣΟΚ και για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας», τονίζει με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι το κάνει «με απόλυτο σεβασμό σε κάθε υποψήφια και υποψήφιο πρόεδρο».

Τη στήριξή του στον Παύλο Γερουλάνο είχε εκφράσει πρόσφατα και ο Νίκος Παπανδρέου.

Συναγερμός για πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ροδόπη. Χτύπησε το 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή Αμπελάκια να απομακρυνθούν προς Κρυονέρι.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και σήμερα η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Καύσωνας τουλάχιστον έως και την Κυριακή στη χώρα με τις θερμοκρασίες τοπικά να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

H νομισματική πολιτική της ΕΚΤ θα παραμείνει περιοριστική για κάποιο χρονικό διάστημα ανέφερε μιλώντας σε εκδήλωση ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Όπως επεσήμανε, η πρόκληση για την προσεχή περίοδο είναι να εξασφαλίσουμε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί και θα πλησιάσει εγκαίρως το στόχο μας, ενώ παράλληλα θα ενισχύονται οι ρυθμοί ανάπτυξης φθάνοντας σε διατηρήσιμα επίπεδα που εγγυώνται πλήρη απασχόληση.

Σύμφωνα με τις προβολές του Ιουνίου, ο πληθωρισμός αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω από το στόχο όλα τα τρίμηνα του 2026.

Συνελήφθη 84χρονος στην Ημαθία, ύστερα από καταγγελία ότι έδεσε ένα μεγαλόσωμο σκυλί στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το έσερνε εν κινήσει.

Περαστικός κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο την συγκεκριμένη ενέργεια, αναρτώντας το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο δράστης, κατά πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι το ζώο ήταν ιδιοκτησίας του, το βρήκε δηλητηριασμένο σε κτήμα που διατηρεί και αποφάσισε να το μεταφέρει με τον παραπάνω τρόπο σε σημείο όπου το εγκατέλειψε.

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Στάση στην πλατεία θα κάνει και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84, μεταδίδοντας ζωντανά από τις τρεις μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Και ο καιρός: Ως 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στην Αττική, με βοριάδες που θα φθάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ. 35 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα