back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμιο πρόβλημα με τα Windows, προκάλεσε ψηφιακό μπλακ άουτ σε τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες και μέσα ενημέρωσης με την Microsoft να ανακοινώνει ότι λαμβάνει μέτρα. «Οι υπηρεσίες μας βελτιώνονται καθώς συνεχίζουμε να λαμβάνουμε μέτρα άμβλυνσης», αναφέρει η επιχείρηση σε μήνυμά της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X.

Σε κόκκινο συναγερμό οι αρχές στην Αυστραλία, όπου κατέρρευσαν τα συστήματα στις συγκοινωνίες, την αστυνομία και την πυροσβεστική, αλλά και στις αεροπορικές εταιρίες και στα Μέσα Ενημέρωσης.

Τεχνική βλάβη στα συστήματα πληροφορικής επίσης στην Τουρκία, την Γερμανία και την Ισπανία. Αναστολή της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Βερολίνου ως τις έντεκα. Καθυστερήσεις στο check in λόγω τεχνικού προβλήματος.

Προβλήματα επίσης σε αεροδρόμια της Βρετανίας και της Ολλανδίας καθώς και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, όπου σημειώνεται πτώση στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η αεροπορική κίνηση και η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, παρά τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζουν άλλα μεγάλα αεροδρόμια διεθνώς, στα πληροφοριακά τους συστήματα, σύμφωνα με στέλεχος στον τομέα επικοινωνίας του αεροδρομίου που μίλησε στο ΑΠΕ.

«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλίων και εξεύρεσης λύσης που θα τερματίζει την κατοχή, δηλώνει στο ΑΠΕ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την
τουρκική εισβολή στην Κύπρο και σημειώνει ότι μισό αιώνα μετά, συνεχίζουν να είναι ασήκωτες οι ευθύνες όσων διέπραξαν την εισβολή και συντηρούν την κατοχή.

Στην Κύπρο αύριο ο Πρωθυπουργός για τη μαύρη επέτειο, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγιπ Ερντογάν θα συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα.

“Αύριο θα έχουμε ένα προκλητικό οξύμωρο θέαμα. Από τη μία θα είμαστε στην εκδήλωση καταδίκης του δίδυμου εγκλήματος, του πραξικοπήματος και της εισβολής. Από την πλευρά ωστόσο της Τουρκίας θα υπάρχει αυτό το εντός εισαγωγικών αυτοαποκαλούμενο “πανηγυρικό”
κλίμα, μια φιέστα, που στόχο έχει την παραποίηση της ιστορικής αλήθειας αλλά και τη συνεχιζόμενη πρόκληση και καμία απολύτως διάθεση για μετάνοια, είπε στον Αθήνα 984 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης .

Στην Κύπρο βρίσκονται και οι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος έγινε δεκτός νωρίτερα από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Την ανάγκη να γίνουν πολλά ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των υποψηφίων για την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. μιλώντας το πρωί στο “Talk radio” .

Υπέρ της υποψηφιότητας του Παύλου Γερουλάνου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάχτηκε με ανακοίνωσή του ο Ευρωβουλευτής του κόμματος Σάκης Αρναούτογλου. Τη στήριξή του στον Παύλο Γερουλάνο είχε εκφράσει πρόσφατα και ο Νίκος Παπανδρέου.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Ροδόπη, με διάσπαρτες εστίες . Νωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112 καλώντας τους κατοίκους στην περιοχή Αμπελάκια να απομακρυνθούν προς Κρυονέρι. Σε πορτοκαλί συναγερμό και σήμερα η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης
πυρκαγιάς.

Συνεχίζεται ο καύσωνας μέχρι και την προσεχή Δευτέρα ,σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Απο την Τρίτη σταδιακά υποχωρεί η θερμοκρασία, η οποία θα γίνει αισθητή στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Συνελήφθη 84χρονος στην Ημαθία, ύστερα από καταγγελία ότι έδεσε ένα μεγαλόσωμο σκυλί στο αγροτικό του αυτοκίνητο και το έσερνε εν κινήσει. Το περιστατικό κατέγραψε με το κινητό του περαστικός.

Το Ολυμπιακό όνειρο καταστράφηκε για την Σόκο Μιγιάτα. Η 19χρονη αρχηγός της γυναικείας ομάδας ενόργανης γυμναστικής της Ιαπωνίας θα μείνει εκτός Παρίσι 2024 επειδή… κάπνιζε!

Στην πλατεία Συντάγματος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Στάση στην πλατεία θα κάνει και το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84, μεταδίδοντας ζωντανά από τις τρεις μετά το μεσημέρι έως τις επτά το απόγευμα.

Και ο καιρός: Καμίνι και αύριο η χώρα Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί απο 29 εως 40 βαθμούς Κελσίου. 36 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα