back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αποκαταστάθηκε η βλάβη, αλλά υπάρχουν ακόμη μικρά προβλήματα ανακοίνωσε νωρίτερα η Microsoft ,μετά το παγκόσμιο μπλακ άουτ, στα συστήματα αρχικά της Αυστραλίας, και ακολούθως σε ΗΠΑ, Ασία, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ολλανδία και Τουρκία. Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πυροσβεστική, αστυνομία και τομείς υγείας. Πτώση καταγράφουν τα χρηματιστήρια.

Ο Γενικός Διευθυντής της Crowdstrike, Tζορτζ Kούρτζ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για το χάος που προκάλεσε η ελαττωματική ενημέρωση του λογισμικού σε ηλεκτρονικά συστήματα, μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται μέχρι στιγμής η αεροπορική κίνηση και εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

“Περιορισμένος ο αντίκτυπος της παγκόσμιας διακοπής λειτουργίας στον κυβερνοχώρο .Οι πωλήσεις εισιτηρίων δεν επηρεάστηκαν πριν από τους Αγώνες που ξεκινούν σε μια εβδομάδα” ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για να δημιουργηθούν οι συνθήκες επανέναρξης των συνομιλίων και εξεύρεσης λύσης που θα τερματίζει την κατοχή, δηλώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Στη Μεγαλόνησο αύριο ο Πρωθυπουργός για τη μαύρη επέτειο, ,με φόντο τη ρητορική έξαρση του Ταγίπ Ερνρογάν , που θα συμμετέχει σε εορταστικές εκδηλώσεις στα κατεχόμενα.

“Αύριο θα έχουμε ένα προκλητικό οξύμωρο θέαμα” δήλωσε στον Α984 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης . «Μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα» αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Άμυνας σε προκλητική του ανάρτησή για την Κύπρο.

Δεκτοί από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη έγιναν οι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. “Στηρίζουμε απερίφραστα μια λύση για διζωνική κοινοτική ομοσπονδία χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα” δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη.

«Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο” τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Την ανάγκη να γίνουν πολλά ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας το πρωί στο “Talk radio” .

Μετά τη στήριξή του στον Παύλο Γερουλάνο που είχε εκφράσει πρόσφατα ο Νίκος Παπανδρέου ,σήμερα υπέρ της υποψηφιότητας του, για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάχτηκε και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Σάκης Αρναούτογλου.

“Δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος ,που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση, και το μόνο ρόλο που θα του επιτρέπεται να παίξει είναι να γίνει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη” τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ,ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. Σε εξέλιξη η φωτιά σε πυκνό δάσος στον Κιθαιρώνα κοντά στα Βίλλια Αττικής.

Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις .Απομακρύνθηκαν προληπτικά παιδιά από κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου στα Βίλλια. Διεκόπη η κυκλοφορία οχήματων στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού στο ύψος της οδού Κιθαιρώνα.

Μαίνονται οι φωτιές στο Καστράκι Αρκαδίας και στην Μαρώνεια Ροδόπης.

Σε πορτοκαλί συναγερμό και σήμερα η μισή χώρα, για κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Κλειστός σήμερα ο Εθνικός Κήπος έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας του στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων από τον Δήμο Αθηναίων.

Σε επιφυλακή η δημοτική αστυνομία με 24ωρες περιπολίες και drones να ελέγχουν όλους τους μεγάλους χώρους πρασίνου (Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κλπ), προκειμένου να ενημερωθεί η Πυροσβεστική όπου καταστεί αναγκαίο. Σε ετοιμότητα και υδροφόρες του δήμου,ώστε να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης.

Στο έλεος του καύσωνα η χώρα, μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ ,με το θερμόμετρο να δείχνει σταθερά πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου. Από την Τρίτη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ανοιχτές καθημερινά 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Συναγερμός σήμανε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ,καθώς αεροσκάφος που εκτελούσε πτήση από Λονδίνο για Χανιά με 233 επιβαίνοντες,, πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας προβλήματος στα υδραυλικά συστήματα.

Η επίθεση με drone που στοίχισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο στο Τελ Αβίβ εκτιμάται ότι διεξήχθη «από την Υεμένη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, λίγο μετά την ανάληψη της ευθύνης ,από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Αυτή την ώρα ξεκινάει το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού στην Ολλανδία…Απόστολος Βαξεβανέλης.

Kαι ο καιρός: Καμίνι και αύριο η χώρα Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 29 έως 40 βαθμούς Κελσίου. 37 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα