back to top
36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

36.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Βυθίστηκε, ενώ έπλεε στα ανοικτά του Μαρμαρά τουριστικό σκάφος με 110 επιβαίνοντες. Στο πλοίο νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες και τις εικόνες από διεθνή πρακτορεία πολλοί επιβάτες πρόλαβαν και πήδηξαν στο νερό για να γλιτώσουν.

Σε εξέλιξη αλλά με καλύτερη εικόνα η φωτιά  στον Κιθαιρώνα κοντά στα Βίλλια, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενώ εκκενώθηκε προληπτικά  κατασκήνωση του Δήμου Ασπροπύργου. Διακοπή της κυκλοφορίας στην Επαρχιακή Οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού στο ύψος της οδού Κιθαιρώνα. Μαίνεται και η φωτιά στο Καστράκι Αρκαδίας. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Μαρώνεια Ροδόπης.  Σε πορτοκαλί συναγερμό και αύριο για κίνδυνο πυρκαγιάς, πέντε περιφέρεις της χώρας, ανάμεσά τους και η Αττική.

Κλειστός  ο Εθνικός Κήπος  έως το πέρας του ωραρίου λειτουργίας. Σε επιφυλακή  η δημοτική αστυνομία με  24ωρες περιπολίες και drones  σε Φιλοπάππου, Λυκαβηττό, Τουρκοβούνια, Ιλίσια. Σε ετοιμότητα και υδροφόρες του δήμου, ώστε να συνδράμουν σε περίπτωση ανάγκης.

Παγκόσμιο μπλακ αουτ, το μεγαλύτερο από το 2017, το μεσημέρι έπειτα από τεχνικό πρόβλημα που εντοπίσθηκε αρχικά στα συστήματα της Αυστραλίας και ακολούθως σε ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ισπανία, Ολλανδία και Τουρκία.  Εκτός λειτουργίας τέθηκαν τράπεζες, αεροπορικές εταιρείες, εταιρείες τηλεπικοινωνιών, πυροσβεστική,αστυνομία και τομείς υγείας ενώ προβλήματα παρουσιάστηκαν και στις μισθοδοσίες εταιρειών. Πτώση καταγράφουν τα χρηματιστήρια. Δημόσια συγγνώμη για το χάος που προκάλεσε η ελαττωματική ενημέρωση του λογισμικού σε ηλεκτρονικά συστήματα, ζήτησε ο Γενικός Διευθυντής της Crowdstrike, Tζορτζ Kούρτζ μιλώντας στο αμερικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Νωρίτερα η Microsoft ανακοίνωσε ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία τεχνικού προβλήματος των εφαρμογών και υπηρεσιών της 365.

Στην Μεγαλόνησο αύριο ο Πρωθυπουργός για τη μαύρη επέτειο, με φόντο τη ρητορική έξαρση του Ταγίπ Ερντογάν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Στην Κύπρο και οι Πρόεδροι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Στηρίζουμε απερίφραστα μια λύση για διζωνική κοινοτική ομοσπονδία χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα” δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντηση με τον με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. «Είναι χρέος μας να συνεργαστούμε για να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών. Θεωρώ ότι αυτή τη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο», υπογράμμισε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντηση που είχε επίσης με τον κ. Χριστοδουλίδη.

Συνολικές ποινές κάθειρξης που φτάνουν τα 244 χρόνια (με εκτιτέα τα 20 έτη), αλλά και χρηματικές ποινές έως 4,5 εκατ. ευρώ, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε μέλη κυκλώματος που διακινούσαν παράνομα πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο προς την ενδοχώρα.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους και τις συνεντεύξεις οι υποψήφιοι για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.

Την ανάγκη να γίνουν πολλά ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων για τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος και δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, μιλώντας στο “Talk radio”.

Δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα ενός μικρομεσαίου κόμματος που θα παλεύει για τη δεύτερη θέση, και το μόνο ρόλο που θα του επιτρέπεται να παίξει είναι να  γίνει ο μικρός κυβερνητικός εταίρος του κ. Μητσοτάκη, για να συνεχίσει να είναι Πρωθυπουργός και να συνεχίσει να κυβερνά η ΝΔ,λ το κεντρικό μήνυμα του Μιχάλη Κατρίνη στο πλαίσιο ομιλίας του στη Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ τον Σάκη Αρναούτογλου για τη στήριξη της υποψηφιότητας μου, αναφέρει σε δήλωση του ο Παύλος Γερουλάνος επισημαίνοντας οτι συνυπογράφει κάθε αναφορά του ευρωβουλευτή ως προς τα χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η ηγεσία ενός κινήματος που πρέπει να είναι και Πανελλήνιο και Σοσιαλιστικό.

Στο έλεος του καύσωνα η χώρα ,μέχρι και την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Σταθερά πάνω  από 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος. Από την Τρίτη σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας. Ανοιχτές 9 το πρωί με 9 το βράδυ και οι επτά κλιματιζόμενες αίθουσες στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν παραμένει «απολύτως» μέσα στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής της προεκλογικής του εκστρατείας, παρά τις αυξανόμενες αμφισβητήσεις για τη σωματική και πνευματική του ικανότητα να αναλάβει μια δεύτερη θητεία και τις ολοένα και περισσότερες δηλώσεις Δημοκρατικών, άμεσες ή έμμεσες, που του ζητούν να αποχωρήσει. Ο Τζο Μπάιντεν είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ», δήλωσε η Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον στο MSNBC.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ δεσμεύτηκε σήμερα ότι η χώρα θα εκδικηθεί «αποφασιστικά» για την επίθεση με drone, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, και η οποία άφησε έναν νεκρό κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Τελ Αβίβ.

Το βανάκι του ΑΘΗΝΑ 9.84 στην Πλατεία Συντάγματος μεταδίδει ζωντανά έως τις επτά το απόγευμα από την καρδιά της Αθήνας όπου διεξάγεται, το μεγάλο φινάλε του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή.  Ο Μιχάλης Λεγάκης θα μας μεταφέρει την εικόνα…

Οι 8 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας σε άνδρες και γυναίκες θα διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας για το 2024.

Έως 40 βαθμούς Κελσίου και αύριο στην Αθήνα . 38 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

Και ο καιρός: Επόμενη ενημέρωσή σας στις επτά. Επιστροφή στην απευθείας μετάδοση από το βανάκι του ΑΘΗΝΑ984 στην πλατεία Συντάγματος για ακόμη μία ώρα. Στο μικρόφωνο ο Στέφανος Λεμονίδης…

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα